Glas offerte aanvragen

Voor wie om onze planeet geeft, is duurzaamheid een serieuze zaak. Dat is waarom ALL-IN GLAS recent een samenwerking is aangegaan met het Nationaal Isolatieprogramma van Nederland. Dit initiatief is gericht op het verduurzamen van woningen door middel van isolatie. In deze blog vertellen we meer over het programma en onze samenwerking.

Het Nationaal Isolatieprogramma in het kort

Het Nationaal Isolatieprogramma is een initiatief van de Nederlandse overheid om 2,5 miljoen woningen te isoleren in de periode tot en met 2030. Het doel is drieledig: energie besparen, CO2-uitstoot verminderen en woonlasten verlagen. Het programma bestaat uit vier actielijnen: lokale aanpak met gemeenten, isoleren door verhuurders, versneld isoleren door eigenaren en samen energie besparen met laagdrempelige maatregelen. Het Rijk stelt vier miljard euro beschikbaar voor het programma. Klinkt goed, toch? Vonden wij ook en daarom zijn we een samenwerking aangegaan.

Focus op slecht geïsoleerde woningen

Het programma focust met name op de 1,5 miljoen slecht geïsoleerde woningen, die momenteel gewaardeerd worden met een energielabel E, F of G, waarbij één of meerdere stappen worden gezet richting de standaard voor woningisolatie. Daarnaast lanceert het programma een aantrekkelijk aanbod voor eigenaar-bewoners en VvE’s om zelf actie te ondernemen in de richting van verduurzaming en energiebesparing. Denk daarbij aan een verleidelijke subsidie van dertig procent voor isolatiemaatregelen zoals vloer-, dak-, spouw- en gevelisolatie, evenals de vervanging van enkelglas door dubbelglas (HR++ glas) of zelfs triple glas. Met deze maatregelen wordt het voor veel mensen een aantrekkelijke keuze om hun woningen te isoleren en te verduurzamen. Bovendien zullen de gemaakte kosten zichzelf snel terugverdienen, vooral gezien de huidige energieprijzen. Zo zetten we dankzij het Nationaal Isolatieprogramma niet alleen grote stappen richting een groenere en duurzamere toekomst, maar dragen we ook bij aan het voorkomen van energiearmoede bij mensen met lagere inkomens.

Nieuwsgierig?

Later dit jaar vertellen we meer over deze samenwerking. Ben je nieuwsgierig hoe je het snelst energiebesparend HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.