Monumentaal glas

Het oorspronkelijke glas in monumenten en historische panden heeft vaak een typische uitstraling maar voldoet niet aan de huidige eisen van comfort. ALL-IN GLAS is in staat om met slanke oplossingen toch een hoge isolatiewaarde te behalen.

Door het gebruik van de nieuwste coatingtechnologie en de toepassing van verschillende edelgassen, is het (vaak) mogelijk om uw monument te voorzien van isolerende dubbele beglazing waarbij het karakter van de woning niet of nauwelijks wordt aangetast. Indien de aluminium afstandhouders tussen het glas door ons in de kleur zwart gecoat worden zal het dubbele glas nauwelijks meer te onderscheiden zijn van enkelglas.

Als deze dubbele beglazing niet kan worden toegepast door een te geringe sponningdiepte kunnen wij de glasisolatie uitvoeren met enkel isolerende beglazing. Mogelijke oplossingen om monumentale gebouwen isolerend te beglazen zijn dubbele beglazing, extra dun (10mm) met klassiek uiterlijk. De keuze van het type beglazing is bepalend voor de uiteindelijk te behalen U-waarde.

Meer weten of uw gemeente subsidie geeft voor monumentenglas? Ga hier naar de   energiesubsidiewijzer. Of kijk op   www.cultureelerfgoed.nl.


glas in lood vervangen utrecht