ALL-IN GLAS' innovatieve planningssystemen

In de bijna zestig jaar dat ALL-IN GLAS bestaat, hebben we een mooie reputatie opgebouwd in de glasindustrie. Wat ooit begon als een eenmanszaak in een bescheiden pakhuis, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig glaszettersbedrijf, ondersteund door een team van bekwame glaszetters, timmerlieden en glas-in-lood-experts. In deze blog vertelt Berrie de Kruif, de eigenaar van ALL-IN GLAS, over onze innovatieve planningssystemen.

Van losse bonnetjes naar glas-tech-bedrijf

ALL-IN GLAS bestaat al sinds 1965. Toen ik 19 was, kwam ik bij mijn schoonvader, de tweede eigenaar, in de zaak. Uiteindelijk gaf hij in 1998 het stokje aan mij over. Mijn schoonvader deed de administratie nog op stukjes gips en de bonnetjes lagen op de glastafel. Structuur was ver te zoeken en technologie zo mogelijk nog verder. Daar heb ik door de jaren heen wel wat verandering in aangebracht. We groeiden flink. Zelfs zo, dat ik op een gegeven moment niet meer wist hoe ik het moest bolwerken. In 2018 zette ik mijn bedrijf te koop, maar daar kwam maar weinig reactie op. Halverwege 2019 raakte ik in gesprek met Erik van HSDK Consultancy. Na een aantal gesprekken lag er een mooi plan op tafel: van ALL-IN GLAS een toekomstbestendig bedrijf maken door de inzet van technologie. Eind 2019 zijn we van start gegaan.

Meer klanttevredenheid door efficiëntie

We hebben onze bedrijfsprocessen grondig geoptimaliseerd en een fikse digitaliseringsslag gemaakt. In het verleden was het hele traject, van opdracht tot het plaatsen van het glas, een groot vraagteken voor onze klanten. Zoals dat bij traditionele glaszettersbedrijven nog steeds gaat. Wij geven onze klanten inzicht in het hele proces, van aanvraag tot oplevering. Ze kunnen zelf afspraken inplannen, weten ze altijd wat de stand van zaken is, en op de leveringsdag ontvangen ze een specifieke tijd waarop ze ons kunnen verwachten. Dit heeft niet alleen de klanttevredenheid aanzienlijk verbeterd, maar het is ook heel prettig voor verzekeraars. Voor zover ik weet, zijn wij waarschijnlijk het enige glaszettersbedrijf, en wellicht zelfs het enige bedrijf binnen de bouwsector, dat deze benadering hanteert. Door digitalisering hebben we niet alleen snelheid en efficiëntie gewonnen, maar ook controle en flexibiliteit.

Communicatie in alle fases: transparantie troef

Als glaszetter moet je kwaliteit leveren en daarvoor doorlopen we een heel proces. We ontvangen een opdracht, voeren een locatiebezoek uit, bespreken de details met de klant en stellen een offerte op. Zodra de opdracht groen licht krijgt, stellen we een digitale werkbon op, en gaan we aan de slag. Maar daarmee weet de klant nog niet wanneer zijn product wordt geleverd, daar gaat nog wel een tijdje overheen. We snappen dat dat vervelend is en daarom hebben we dat deel van het proces ook inzichtelijk gemaakt. Bij ons weet elke klant exact in welke fase van het proces ze zich bevinden. Dit betekent minder behoefte aan tussentijds contact. Zodra we de leverdatum hebben vastgesteld, ontvangt de klant een e-mail om zelf een geschikt tijdstip in te plannen. Tot die tijd houden we hen volledig op de hoogte. Twee dagen voor de afgesproken datum sturen we een e-mail met een tijdvak, en op de ochtend van de leverdag volgt een specifieker tijdslot. Wat tegenwoordig normaal met bedrijven als Coolblue en bol.com, is in de glaszetterswereld echt uniek. Daar mogen we best trots op zijn.

Geen omwegen meer

Dit inzicht delen we ook met verzekeringsmaatschappijen. Met behulp van het bestelnummer en de adresgegevens van de verzekerde kunnen zij zelf de voortgang volgen. Die functionaliteit kunnen we zelfs integreren op de website van de verzekeraar. Klanten weten niet altijd waar ze moeten aankloppen voor meer informatie. Sommigen gaan naar hun verzekeraar, anderen benaderen een tussenpersoon, en weer anderen nemen contact met ons op. Onze aanpak geeft duidelijkheid. Aan iedereen. Iedereen heeft dezelfde actuele informatie. Geen gedoe meer, maar eenvoudig en glashelder inzicht.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.