Het Leidsche Rijncollege in Utrecht is een openbare school voor havo, atheneum en gymnasium. De school is ook al jaren klant van ALL-IN GLAS. Zeker geen standaardklant, gezien de omvang, het gewicht en vooral de kleur van de ruiten. In deze blog vertelt Berrie de Kruif, eigenaar van ALL- IN GLAS, wat het glasonderhoud bij het Leidsche Rijncollege bijzonder maakt.

Transparantie

Het Leidsche Rijncollege, gelegen aan de rand van Utrecht in de wijk Leidsche Rijn, is een combinatie van een middelbare school en een beroepsschool en is ontworpen door Wiel Arets Architects (WAA) Het gebouw is verdeeld in vier vleugels rondom een centraal deel met gedeelde faciliteiten, waaronder de bibliotheek en sportruimtes. De school kenmerkt zich door transparantie. Glazen wanden zorgen voor een open en dynamische omgeving, wat interactie tussen docenten en studenten stimuleert.

Een kleurenpalet aan ruiten

Wij doen al vele jaren het glasonderhoud bij dit college. De buitengevelbeglazing van het Leidsche Rijncollegebestaat uit isolatieglas met zowel gelaagd als gehard glas. Wat deze ruiten echt speciaal maakt, is hun kleur. De gelaagde ruiten zijn samengesteld uit twee lagen glas met verschillende kleurfolies ertussen. De volgorde en combinatie van deze folies bepalen uiteindelijk de kleur van het glas op een specifieke plek of in een bepaalde vleugel van het gebouw.

Geen kleine klus

Het plaatsen van deze buitenglaspanelen is een flinke klus op zich. Het gewicht van de ruiten en de obstakels binnenin het gebouw maken handmatige plaatsing onmogelijk. Daarom gebruiken we een kraan om alle buitenruiten nauwkeurig tot in de sponning te tillen.

Ondergrondse waterreservoirs

Een complicerende factor in deze klus is de recente installatie van ondergrondse waterreservoirs buiten het gebouw. Deze reservoirs dienen voor het efficiënt opslaan en gebruiken van warmte. Ze zijn een innovatieve stap richting duurzaamheid, maar brengen ook een extra dimensie aan in het glasonderhoud.

Kleurrijk binnenwerk

Binnenin het college hebben we te maken met gelaagd glas, al dan niet brandwerend. Ook hier speelt de folieopbouw een belangrijke rol in het bepalen van de kleur die toegepast wordt in de verschillende vleugels van het gebouw. Kortom: glasonderhoud bij het Leidsche Rijncollege is een mooi samenspel is van vakmanschap, precisie en begrip voor de bijzondere eigenschappen van glas.

Meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe All-in glas jou kan helpen bij het realiseren van jouw – uitdagende of minder uitdagende – glasprojecten. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.