Glas offerte aanvragen

Wanneer je als Vereniging van Eigenaren naar manieren zoekt om op de energierekening te besparen zonder grote investeringen, is het slim om eens te kijken naar de verschillende soorten isolatieglas. Hoewel de energieprijzen wel weer iets behapbaarder zijn, is het nog steeds zaak om kritisch naar je energiekosten te kijken. In deze blog laten we je zien hoe je dit kunt doen zonder hoge kosten te maken.

De kracht van dubbel glas

Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, heeft zich bewezen als een effectieve manier om warmteverlies in gebouwen te verminderen. Er zijn verschillende soorten en meest voorkomende zijn:

  • Dubbel glas: bestaat uit twee glasplaten met een luchtlaag ertussen. Dit is de oudste vorm van isolatieglas en heeft een matige isolatiewaarde.
  • HR glas: staat voor hoogrendementsglas en heeft een warmtereflecterende coating aan de binnenzijde. Dit vermindert het warmteverlies door straling.
  • HR+ glas: heeft naast de coating ook een spouw gevuld met een edelgas, zoals argon of krypton. Dit verhoogt de isolatiewaarde nog meer.
  • HR++ glas: heeft een verbeterde coating en een bredere spouw gevuld met een edelgas. Dit is de meest gebruikte vorm van isolatieglas in Nederland en heeft een hoge isolatiewaarde. De voordelen bespraken we in een eerdere blog.
  • HR+++ glas of triple glas: bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen gevuld met een edelgas. Dit is de beste vorm van isolatieglas en heeft een zeer hoge isolatiewaarde.

Naast deze soorten isolatieglas zijn er ook nog andere opties, zoals geluidsisolerend glas, zonwerend glas, gelaagd glas of veiligheidsglas. Deze hebben specifieke eigenschappen die afhankelijk zijn van de situatie en de wensen van de bewoner of eigenaar van de woning.

Bereken je energievoordeel

Overstappen van enkel glas naar dubbel glas kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren voor je VvE. Maar wat betekent dit nu precies voor jouw situatie? Een handige tool om direct inzicht te krijgen in het mogelijke energievoordeel van dubbel glas voor jouw VvE is de energievoordeelcalculator. Met deze calculator kun je behoorlijk nauwkeurig inschatten hoeveel geld je kunt besparen door over te stappen op dubbel glas, zonder dat je grote investeringen moet doen. Dankzij een voordelige afbetalingsregeling kun je direct genieten van de voordelen van dubbel glas.

Duurzaamheid en comfort

Naast financiële voordelen biedt dubbel glas ook voordelen op het gebied van duurzaamheid en comfort. Door te investeren in isolatie draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot en een beter energielabel voor je gebouw. Bovendien zorgt de verbeterde isolatie voor een aangenamere leefomgeving, met stabielere temperaturen en minder geluidsoverlast van buiten.

Stap voor stap naar energiebesparing

Kortom, dubbel glas is een slimme investering voor VVE’s die willen besparen op hun energierekening zonder grote kosten. Begin met het berekenen van je mogelijke energievoordeel met de energievoordeelcalculator en ga daarna met je mede-eigenaren in gesprek over de voordelen van deze duurzame stap. Zo kunnen jullie samen werken aan lagere energiekosten en een groenere toekomst.

Meer weten?

Wil jij ook profiteren van de voordelen van isolatieglas? Check de energievoordeelcalculator of neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ALL-IN GLAS jou kan helpen bij het realiseren van een energiezuinige en comfortabele leefomgeving. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst!