Duurzaam glas in lood

Nederland heeft een rijke en lange traditie van glas-in-loodkunst en bij ALL-IN GLAS vinden we dat we daar zuinig op moeten zijn. We zijn dan ook trots op ons gespecialiseerde atelier in Macedonië. Zo werken we aan duurzaam glas-in-lood. Een oplossing die deze ambachtelijke kunstvorm combineert met moderne isolatievoordelen.

Glas-in-lood gaat terug tot de 10e eeuw

Glas-in-lood is een techniek waarbij stukken gekleurd of gebrandschilderd glas met loodstrips aan elkaar worden verbonden tot een raam, een paneel of een kunstwerk. Glas-in-lood is al heel oud en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Europa. De oudste bekende glas-in-loodramen dateren uit de 10e eeuw. Vaak zijn deze kunstwerken een integraal onderdeel van beschermd erfgoed, en het verwijderen of isoleren ervan is geen optie. Dit kan echter leiden tot serieuze isolatieproblemen, waardoor je pand niet voldoet aan moderne normen.

Erfgoed bewaren: glas-in-lood tussen isolatiepanelen

Hier komt ons unieke proces om de hoek kijken. Het begint met het gedetailleerd demonteren van het bestaande glas-in-lood. Daarna brengen we het glas-in-lood naar ons atelier in Macedonië. Daar reinigen en restaureren we het glas zorgvuldig om het in zijn oude glorie te herstellen. Vervolgens plaatsen we het glas-in-lood voorzichtig tussen twee glazen isolatiepanelen, waardoor er een isolerend effect ontstaat zonder afbreuk te doen aan de prachtige esthetiek van het glas-in-lood. Dit zorgt ervoor dat erfgoed behouden blijft, terwijl panden kunnen profiteren van de voordelen van moderne isolatie.

Glasatelier in Macedonië

Door een eigen atelier in Macedonië te hebben, kunnen we heel kostenefficiënt werken, aangezien de arbeidskosten daar lager zijn en het proces arbeidsintensief. We zijn enorm blij dat we daar een goed atelier hebben , met mensen die over de juiste expertise beschikken om dit specialistische werk uit te voeren. Dit proces vereist namelijk uiterste nauwkeurigheid en vakmanschap en de juiste ambachtelijke benadering. Zo kunnen we bijdragen aan het bewaren van ons erfgoed, zonder in te leveren op duurzaamheid.

Meer weten?

Met meer dan een halve eeuw ervaring, zorgt ALL-IN GLAS ervoor dat particulieren, bedrijven en kerken kunnen blijven genieten van de tijdloze schoonheid van glas-in-lood. Of het nu gaat om een schuifdeur, een bovenraam of een voordeur, wij hebben de expertise om alle glas-in-lood-wensen te vervullen. We onderscheiden ons van andere Nederlandse ateliers met werkplaatsen in zowel ons eigen Utrecht als in Macedonië. Hierdoor zijn onze levertijden aanzienlijk korter. In plaats van de gebruikelijke wachttijd van zes tot zeven maanden, is bij ons een glas-in-lood-project al binnen twee tot drie maanden gerealiseerd. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ALL-IN GLAS jou kan helpen bij het realiseren van jouw glasprojecten, hoe uitdagend ook. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.