Glas in lood amsterdam

In het hart van Utrecht komen culinaire hoogstandjes en creativiteit samen in de The Streetfood Club, een hip restaurant met Aziatisch en Europees streetfood en unieke cocktails. Je kunt er de hele dag brunchen en ’s avonds samen genieten van alle wereldgerechten op de menukaart. Deze smakelijke gerechten en cocktails worden geserveerd onder een prachtige glas-in-lood-overkapping. In deze blog vertelt Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS, hoe wij dit historische juweel nieuw leven hebben ingeblazen.

Erfgoed met glans hersteld

Bij The Streetfood Club zijn de glas-in-lood-ramen elk een kunstwerk op zich. Met panelen van ongeveer een vierkante meter per stuk, was het restaureren van deze overkapping een gigantische onderneming. We hebben de panelen – in fases – één voor één verwijderd, uiteraard buiten de openingstijden van het restaurant om de bedrijfsvoering zo min mogelijk te verstoren. Vervolgens plaatsten we noodglas, waarna het delicate proces van verlijmen en patineren begon. Tenslotte werden de panelen ook weer buiten openingstijden teruggeplaatst. Deze restauratie nam maar liefst negen maanden in beslag om de ongeveer honderd panelen te herstellen. Het resultaat mag er zijn: een erfgoed dat in al zijn oorspronkelijke glorie is hersteld.

Behoud van ambachtelijk vakmanschap

In een tijd waarin moderne technologie domineert, is het in ere houden van oude ambachten van onschatbare waarde. Het restaureren van de glas-in-lood-overkapping bij The Streetfood Club is daar een prachtig voorbeeld van. Het vereiste niet alleen vaardigheid en precisie, maar ook inzicht in de geschiedenis van het pand en het erfgoed van het glas-in-lood. Het restaureren van de glas-in-lood-overkapping was geen gemakkelijke taak, maar het is natuurlijk uniek dat gasten kunnen blijven genieten van de prachtige ambiance die dit historische element aan de eetervaring toevoegt.

Ervaar zelf glas in lood

Ben je nieuwsgierig geworden naar het prachtige glas in lood bij The Streetfood Club? Breng een bezoek aan dit juweeltje in het hart van Utrecht en ervaar de magie van het gerestaureerde erfgoed zelf.

Meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe All-in glas jou kan helpen bij het realiseren van jouw – uitdagende of minder uitdagende – glasprojecten. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.