Het glasverhaal van Werkspoorfabriek Utrecht

De Werkspoorfabriek is een historische fabriek gelegen in Utrecht. Vandaag de dag is de Werkspoorfabriek een levendig centrum waar verschillende bedrijven, kunstenaars, en creatieve organisaties zijn gevestigd. Het is een inspirerende plek waar innovatie, creativiteit en ondernemerschap samenkomen. In deze blog vertelt Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS, hoe wij hebben bijgedragen aan de herbestemming van dit monumentale pand.

De Werkspoorfabriek

De Werkspoorfabriek is een historische fabriek in Utrecht die een grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse industriële geschiedenis. De fabriek werd opgericht in 1904 en diende oorspronkelijk als een productielocatie voor locomotieven en andere zware machines. Door de jaren heen heeft de Werkspoorfabriek verschillende transformaties ondergaan. Na de sluiting van de fabriek in de jaren 70 kreeg het pand een nieuwe bestemming als culturele en creatieve broedplaats. Het historische karakter van de fabriek is bewaard gebleven en het is een belangrijk symbool geworden van het industriële erfgoed in Utrecht. Tegenwoordig is de Werkspoorfabriek een levendig centrum waar verschillende bedrijven, kunstenaars, en creatieve organisaties zijn gevestigd. Het is een inspirerende plek waar innovatie, creativiteit en ondernemerschap samenkomen.

Isolatieglas in stalen kozijnen

Voor de herbestemming van de Werkspoorfabriek hebben wij als ALL-IN GLAS het monumentale pand voorzien van hoogwaardig, 3-3-3 HR, superdun isolatieglas. Zo boden we het beste van twee werelden: verbeterde isolatieprestaties zonder afbreuk te doen aan de historische waarde van het pand. Het was een van de eerste projecten waarbij isolatieglas werd geplaatst in stalen kozijnen. Om een perfecte aansluiting en afdichting te garanderen, hebben we gebruikgemaakt van een speciaal ontwikkelde stoppasta die geschikt is voor zowel staal als isolatieglas. Met deze innovatieve oplossing hebben we bijgedragen aan het behoud van de historische uitstraling van de Werkspoorfabriek. Tegelijkertijd profiteert het pand sindsdien ook van verbeterde isolatieprestaties en een verhoogd comfortniveau.

Meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe All-in glas jou kan helpen bij het realiseren van jouw – uitdagende of minder uitdagende – glasprojecten. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.