In onze vorige blog vertelden we over het plaatsen van een nieuwe glazen wand voor een ijsberenverblijf. Als eigenaar of beheerder van een dierenpark, evenementenlocatie of een ander gebouw, kan het plaatsen van zo’n wand van fikse afmetingen een indrukwekkende en uitdagende onderneming zijn. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van zo’n wand.

1. De technische uitdagingen

Het plaatsen van een grote glazen wand brengt technische uitdagingen met zich mee. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het gewicht en de afmetingen van het glas, de ondersteuningsstructuur, de veiligheid en de juiste bevestigingsmethoden. Een expert op het gebied van glastechniek heeft de nodige kennis en ervaring om deze uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat de glazen wand stevig en veilig wordt geplaatst.

2. Het belang van veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop bij het werken met grote glazen wanden. Het glas moet voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen, zoals gelaagd of gehard glas. Een expert kan de juiste glaskeuze en installatiemethoden bepalen om ervoor te zorgen dat de wand veilig is en bestand is tegen externe factoren zoals windbelasting en mogelijke impact.

3. Nauwkeurige metingen en maatwerk

Een glazen wand van deze omvang vereist nauwkeurige metingen en maatwerk. Een expert zal zorgvuldig de afmetingen van de wand bepalen en het glas op maat laten maken om perfect te passen. Dit voorkomt problemen zoals lekkages, onjuiste pasvorm en esthetische onvolkomenheden. Een professionele glasexpert heeft de expertise om deze precisie te waarborgen.

Zoek een expert die ervaring heeft met complexe installaties

Het plaatsen van een grote glazen wand is een complexe installatie die vakmanschap vereist. Een glasexpert die ervaring heeft met dergelijke projecten weet precies welke technieken, gereedschappen en materialen nodig zijn om de wand succesvol te installeren. Een expert heeft ook kennis van de geldende bouwvoorschriften en kan ervoor zorgen dat het project voldoet aan de vereiste normen. Wij kennen toevallig nog een goede 😉

Meer weten?

Heb jij ook een bijzonder project dat om de juist expertise vraagt? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ALL-IN GLAS jou kan helpen bij het realiseren van jouw glasprojecten, hoe uitdagend ook. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.