Ouwehands Dierenpark Rhenen staat onder andere bekend om zijn prachtige ijsberenverblijf, met een indrukwekkend zwembad van een miljoen liter water. Als een ijsbeer tijdens zijn spel de ruit van het waterbassin breekt, verschijnt ALL-IN GLAS natuurlijk maar wat graag als redder in nood. In deze blog neemt Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS, je mee in het avontuurlijke glasverhaal van Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Modern ijsberenverblijf

Door een succesvol Europees fokprogramma draagt Ouwehands Dierenpark Rhenen al jaren bij aan het in standhouden van de ijsbeer. Het grootste landroofdier dat er bestaat is helaas een met uitsterven bedreigde diersoort. In 2001 heeft Ouwehands Dierenpark geïnvesteerd in een geheel nieuw ijsberenverblijf, dat is ontworpen met moderne ideeën over huisvesting van ijsberen in gedachten. Het verblijf beschikt over een onderwater-panorama, imposante rotspartijen, een sfeervolle waterval en een nagebootste toendra. Het meest opvallende kenmerk van het verblijf is de indrukwekkende glazen wand van 12 meter breed en 4 meter hoog, waardoor bezoekers een prachtig uitzicht hebben op de ijsberen. Binnen het verblijf vinden de ijsberen een natuurlijk ogende omgeving met rotsen, een zanderige toendra en maar liefst 1.000.000 liter water om in te zwemmen. Een unieke en moderne leefomgeving voor deze majestueuze dieren.

Goed zicht op de ijsberen dankzij extra helder glas

Helaas nam één van de ijsberen zijn spel iets te serieus. Hij wist met een grote steen de ruit van het bassin te breken. Foutje, bedankt! Het dierenpark schakelde ons in om het glas te vervangen. Om dat te kunnen doen, moest eerst het bassin van het ijsberenverblijf leeggepompt worden. Vervolgens hebben we de ruit netjes vervangen door een heel exemplaar. Het glas dat hiervoor werd gebruikt, was 6,5 cm dik extra helder gelaagd gehard glas, verdeeld in vier lagen met een afmeting van 1750 x 3600 mm. Deze speciale ruit biedt bezoekers de kans om neus aan neus met de ijsberen te staan.

Meer weten?

Heb jij ook een bijzonder project dat om de juist expertise vraagt? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ALL-IN GLAS jou kan helpen bij het realiseren van jouw glasprojecten, hoe uitdagend ook. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.