Het glasverhaal van Soesterberg. Een futuristisch avontuur

Voor een festival ter gelegenheid van de openstelling van Park Vliegbasis Soesterberg voor het publiek, mocht ALL-IN GLAS de beglazing leveren en plaatsen voor een buitenaards ogend voertuig. In deze blog neemt Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS, je mee in dit opmerkelijke glasverhaal.

Secret Operation 610, een futuristisch paviljoen

Voor een festival ter gelegenheid van de openstelling van Park Vliegbasis Soesterberg voor het publiek, ontwierpen Studio Frank Havermans en RAAAF, Secret Operation 610. Het futuristisch paviljoen bestaat uit een matzwarte stalen constructie en grote poten met rupsbanden. Wij hebben de beglazing geleverd en geplaatst voor dit buitenaards ogend voertuig. Het glas en de plaatsing waren op zichzelf niet uniek, maar het apparaat waarvoor ze bestemd waren, maakte dit project toch speciaal.

Een nieuwe bestemming op Industriepark Kleefse Waard

Bijna tien jaar lang diende dit kunstwerk als tijdelijk onderzoekscentrum, waar wetenschappers en kunstenaars samenkwamen om innovatieve onderzoeksprogramma’s te ontwikkelen. Twee jaar geleden heeft Secret Operation 610 een nieuw thuis gekregen op IndustriePark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Het gevaarte werd op een dieplader over de A30 vervoerd, begeleid door een convoi exceptionnel, en paste op de millimeter door de toegangspoorten van IPKW.

Meer weten?

Heb jij ook een innovatief project dat om bijzondere glasoplossingen vraagt? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ALL-IN GLAS jou kan helpen bij het realiseren van jouw glasprojecten, hoe uitdagend ook. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.