Het HKU Utrechts Conservatorium, gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Mariaplaats in Utrecht, stond voor een uitdagend project: het na-isoleren van het gebouw met behoud van zijn historische uitstraling. ALL-IN GLAS werd ingeschakeld om dit complexe project tot een succesvol einde te brengen. In deze blog vertelt Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS, over de uitdagingen die ze tegenkwamen tijdens dit bijzondere project én de oplossingen.

Zorg en vakmanschap

Toen het HKU Utrechts Conservatorium ons inschakelde, pakten we die uitdaging natuurlijk met beide handen aan. We hebben met veel zorg en vakmanschap het enkel glas verwijderd, de sponning dieper gefreesd en superdun monumentaal isolatieglas (het zogenaamde 3-4-3-HR-glas) geplaatst. We hebben zelfs het hele pand weer voorzien van prachtig glas-in-loodwerk, naar voorbeeld van een paar nog aanwezige glas in loodpanelen – nu natuurlijk in de isolatie-variant.

Geen vergunningaanvraag

Toen het project bijna klaar was, kwam er een onverwachte hobbel op de weg: het Conservatorium bleek geen vergunning te hebben aangevraagd. Lange tijd leek het erop dat alles opnieuw moest worden teruggedraaid naar de ‘originele staat’, terwijl dat – in onze ogen – nou juist wat we hadden gedaan. Ambtenaren meldden zich met vragen en opmerkingen, waardoor de voortgang van het project in gevaar kwam. Gelukkig wisten we de rust te bewaren en wachtten we geduldig af wat er zou gebeuren. Uiteindelijk zakte de ophef vanzelf weg, zoals dat wel vaker gaat in de ambtenarij.

De kracht van transparante processen

Een cruciale factor bij het succes van het project was de transparantie van de processen die ons team hanteerde. Door proactief te communiceren met het Conservatorium, de gemeente en andere belanghebbenden, inzicht te geven in het werk en de genomen stappen, konden we aantonen dat het glaswerk volgens alle voorgeschreven regels en normen was uitgevoerd.

Ook op zoek naar transparantie en efficiency?

Als facilitair manager of inkoper in de verzekerings- of woningcorporatiesector sta je voor de uitdaging om snel en vakkundig nieuw kwalitatief glas te plaatsen, binnen het budget te blijven en kosten te drukken. ALL-IN GLAS begrijpt jouw doelen en uitdagingen en staat klaar om je te ondersteunen.

Meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ALL-IN GLAS jou kan helpen bij het realiseren van jouw glasprojecten, hoe uitdagend ook. Dat kan via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.