De voordelen van getint glas. Waarom het de moeite waard is

Omdat getint glas het zicht van buitenaf beperkt, roept het bij sommige mensen een gevoel van afstandelijkheid, afgeslotenheid of anonimiteit op. Maar getint glas heeft ook veel voordelen. In deze blog willen we je laten kennismaken met deze voordelen en vertellen we je waarom het de moeite waard kan zijn om deze veelzijdige glasoplossing te overwegen voor jouw gebouw.

1. Temperatuurregulatie en energie-efficiëntie

Eén van de belangrijkste voordelen van getint glas is de mogelijkheid om de temperatuur in het gebouw te reguleren. Getint glas heeft een speciale coating die de hoeveelheid zonlicht en warmte die door het glas naar binnen komt, vermindert. Hierdoor blijft het interieur koeler tijdens warme zomerdagen. Zo draagt het bij aan een comfortabel binnenklimaat, waardoor de behoefte aan airconditioning vermindert. Dat dat in positieve zin bijdraagt aan je energierekening, hoeven we niemand uit te leggen.

2. Bescherming tegen schadelijke UV-straling

Getint glas biedt ook bescherming tegen schadelijke UV-straling. De speciale coating op het glas blokkeert een groot deel van de UV-stralen, waardoor verkleuring en schade aan interieurelementen, zoals meubels, vloeren en kunstwerken, wordt voorkomen. Door het gebruik van getint glas kun je de levensduur van je waardevolle interieur verlengen en is er minder behoefte aan aparte zonwering of gordijnen.

3. Privacy en esthetiek

Getint glas biedt een extra laag privacy en esthetiek aan je gebouw. Door het gebruik van getint glas wordt het zicht van buitenaf beperkt, waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden. Dit is vooral handig voor ruimtes waar privacy gewenst is, zoals vergaderruimtes of badkamers. Bovendien voegt getint glas een elegante en moderne uitstraling toe aan het gebouw, waardoor het esthetische waarde krijgt.

4. Vermindering van schittering en verblinding

Schittering en verblinding door fel zonlicht kunnen vervelend zijn, vooral op werkplekken waar computerschermen worden gebruikt. Getint glas vermindert de hoeveelheid schittering en verblinding door het zonlicht te filteren. Dit zorgt voor een comfortabelere en productievere werkomgeving, waarin medewerkers zich kunnen concentreren zonder afgeleid te worden door fel licht.

Meer weten over de optimale inzet van glas?

Ben je op zoek naar een glaszetter die niet alleen vakmanschap biedt, maar ook met je meedenkt in mogelijkheden? Benieuwd naar het juiste type glas voor jouw gebouw? Weten hoe je het best overstapt van enkel glas op een meer isolerend soort glas? Behoefte aan een glaszetter die transparant is in zijn processen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen. Samen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst.

Wil je meer weten over isoleren en glas? Check dan deze blog.