Kogelwerend glas? Hoe, wat, waarom en wanneer?

We zouden het liever anders zien, maar veiligheid is een essentiële factor in de hedendaagse wereld. In deze blog duiken we dieper in op het onderwerp kogelwerend glas en beantwoorden we belangrijke vragen. Hoe werkt kogelwerend glas? Wat maakt het zo speciaal? Waarom zou je het overwegen? En wanneer is het relevant? Lees verder om meer te weten te komen over kogelwerend glas en de verschillende aspecten ervan.

Hoe werkt kogelwerend glas?

Kogelwerend glas, ook wel bekend als kogelvrij glas, is ontworpen om weerstand te bieden tegen kogels en andere projectielen. Het bestaat uit meerdere lagen glas en polycarbonaat, een sterk en veerkrachtig kunststof. Deze lagen worden samengevoegd met behulp van speciale materialen en technieken om een stevige en beschermende structuur te creëren. Bij een impact absorbeert het glas de energie van de kogel en voorkomt het dat deze door het glas dringt.

Wat maakt kogelwerend glas speciaal?

Kogelwerend glas combineert veiligheid met transparantie. Het stelt gebouweigenaren in staat om een veilige omgeving te creëren zonder afbreuk te doen aan het zicht. Het glas kan worden aangepast aan verschillende beschermingsniveaus, afhankelijk van de dreiging en vereisten. Dit maakt het geschikt voor toepassingen in banken, ambassades, overheidsgebouwen, juwelierszaken, auto’s, tankstations en andere locaties waar extra veiligheid van essentieel belang is.

Het verschil tussen kogelwerend glas vroeger en nu

In de afgelopen decennia heeft de technologie voor kogelwerend glas grote sprongen gemaakt. Het belangrijkste verschil tussen het kogelwerend glas dat tegenwoordig wordt gebruikt en dat van vroeger is dus dat het materiaal veel lichter, sterker en dunner is geworden.

Waarom zou je kogelwerend glas overwegen?

Het gebruik van kogelwerend glas biedt verschillende voordelen. Het beschermt mensen en hun eigendommen tegen gewapende overvallen, terrorisme en andere vormen van geweld. Bovendien kan kogelwerend glas de gemoedsrust van bewoners, werknemers en bezoekers vergroten. Het creëert een gevoel van veiligheid en vertrouwen in de omgeving.

Wanneer is kogelwerend glas relevant?

Kogelwerend glas is uiteraard vooral relevant in situaties waarin de kans op gewelddadige incidenten verhoogd is, zoals bij gevoelige gebouwen of locaties met een hoog risico. Het wordt ook aanbevolen voor gebieden waar waardevolle bezittingen worden bewaard, zoals juwelierszaken of musea. Daarnaast kan kogelwerend glas een belangrijk onderdeel zijn van een uitgebreid veiligheidsplan en de algehele beveiliging van een gebouw versterken.

Meer weten over de optimale inzet van glas?

Ben je op zoek naar een glaszetter die niet alleen vakmanschap biedt, maar ook met je meedenkt in mogelijkheden? Benieuwd naar het juiste type glas voor jouw gebouw? Weten hoe je het best overstapt van enkel glas op een meer isolerend soort glas? Behoefte aan een glaszetter die transparant is in zijn processen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen. Samen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst.

Wil je meer weten over isoleren en glas? Check dan deze blog.