Geluidswerend glas wordt steeds belangrijker in ons drukke en lawaaierige dagelijks leven. In deze blog vertellen we je meer over de technologie achter geluidswerend glas, hoe het werkt en waarom het zo belangrijk is voor onze gezondheid en ons welzijn.

Geluidswerend glas, wat is het?

Geluidswerend glas bestaat uit meerdere lagen glas en PVB-folie (polyvinylbutyral), een transparante kunststof film. Deze lagen worden aan elkaar bevestigd onder hoge druk en temperatuur, waardoor een sterke en duurzame structuur ontstaat. De dikte en het aantal lagen van het glas bepalen in hoeverre het glas geluid tegenhoudt.

Hoe werkt geluidswerend glas?

Maar hoe werkt geluidswerend glas nu precies? Geluid bestaat uit trillingen. Als die trillingen op geluidswerend glas vallen, worden de trillingen kleiner en dat dempt het geluid. De trillingen die op het glas vallen, worden geabsorbeerd door de PVB-folie en omgezet in warmte-energie. Hierdoor wordt het geluid dat doordringt tot de andere kant van het glas, sterk verminderd. Hoe dikker het glas en hoe meer lagen er zijn, hoe beter het geluid wordt geabsorbeerd.

Waarom is geluidswerend glas belangrijk?

Geluidsoverlast heeft een grote invloed op ons welzijn. Het kan leiden tot stress, slaapproblemen en zelfs gehoorbeschadiging. Met geluidswerend glas wordt het omgevingsgeluid de helft minder. Dit maakt het aangenamer om in huis of op kantoor te zijn, maar kan ook zeker bijdragen aan een betere gezondheid van mensen. Daarnaast is dit type glas lastiger te breken, wat extra veiligheid biedt en bovendien inbrekers ontmoedigt. Het is daarom een goede investering voor woningcorporaties en verzekeraars die verantwoordelijk zijn voor het welzijn en de veiligheid van huurders en verzekerden.

Nieuwsgierig?

Ben je op zoek naar het juiste type glas voor jouw gebouw? Benieuwd hoe je het best overstapt van enkel glas op een meer isolerend soort glas? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.

Wil je meer weten over isoleren en glas? Check dan deze blog.