Verschillende soorten glas: Welke kies je voor jouw gebouw?

Wanneer het aankomt op het selecteren van glas voor je gebouw, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Elk type glas heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Het kiezen van het juiste glas is essentieel om te zorgen voor energie-efficiëntie, veiligheid, geluidsisolatie en meer. In deze blog bespreken we de meest voorkomende soorten glas en leggen we uit wanneer je ze moet gebruiken.

Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar zijn geplaatst, met een laag lucht of gas ertussen. Het is de meest gebruikte vorm van beglazing en biedt voordelen zoals energie-efficiëntie en geluidsisolatie. Dubbel glas is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan worden gebruikt voor zowel ramen als deuren.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is een vorm van dubbel glas dat een extra coating heeft om de isolerende eigenschappen te verbeteren. Het is zeer efficiënt in het vasthouden van warmte en kan aanzienlijk helpen bij het besparen op energierekeningen. Hoogrendementsglas is geschikt voor alle soorten gebouwen en kan worden gebruikt voor zowel ramen als deuren.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een type glas dat is ontworpen om sterker en veiliger te zijn dan normaal glas. Het wordt vaak gebruikt in situaties waar veiligheid een belangrijke rol speelt, zoals scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Veiligheidsglas kan breuk voorkomen en letsel verminderen als het wel breekt. Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas, waaronder gehard glas, gelaagd glas en draadglas.

Zonwerend glas

Zonwerend glas is ontworpen om het zonlicht te verminderen dat door het glas komt en de warmte in een gebouw te verminderen. Het is ideaal voor gebouwen die veel direct zonlicht krijgen, zoals kantoorgebouwen en winkels. Zonwerend glas kan worden gebruikt voor zowel ramen als deuren en is verkrijgbaar in verschillende tinten en coatings.

Nieuwsgierig?

Ben je op zoek naar het juiste type glas voor jouw gebouw? Benieuwd hoe je het best overstapt van enkel glas op een meer isolerend soort glas? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.

Wil je meer weten over isoleren en glas? Check dan deze blog.