Het onderhouden van glas-in-lood: tips en tricks

Glas-in-loodramen zijn niet alleen mooi in kerken en monumentale panden, ze kunnen een prachtige aanvulling zijn een ‘gewoon’ woonhuis. Het onderhoud ervan kan echter soms ontmoedigend lijken. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om je glas-in-loodramen in topconditie te houden. In deze blogs geven we je een tips en tricks.

Maak je glas-in-loodramen regelmatig schoon

Natuurlijk knapt elk raam ervan op als ze schoongehouden worden, maar glas-in-lood verdient natuurlijk des te meer om er knap op te staan. Regelmatig schoonmaken dus. Je kunt dit het beste doen met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd schurende schoonmaakmiddelen of borstels, omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken.

Repareer beschadigingen zo snel mogelijk

Als je merkt dat er scheuren of barsten in jouw glas-in-loodramen zitten, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te repareren. Het zou zonde zijn als het hele raam verloren gaat omdat beschadigingen niet zijn onderhouden. Het repareren van kleine beschadigingen kan relatief eenvoudig zijn, voor grotere reparaties moet je echt de hulp van een professional inschakelen.

Bescherm je ramen tegen de elementen

Het is belangrijk om je glas-in-loodramen te beschermen tegen de elementen. Zorg ervoor dat er geen water kan binnendringen in de randen van de ramen, omdat dit kan leiden tot schade of verkleuring. Als je je ramen aan de buitenkant wilt beschermen, kun je overwegen om stormramen te installeren.

Schakel een professional in voor grotere reparaties

Als je merkt dat je glas-in-loodramen grotere reparaties nodig hebben, schakel je het beste een ​​professional in. Een professionele glaszetter kan je helpen met het vervangen van kapotte stukken glas, het herstellen van beschadigde loodstrips en het aanbrengen van een beschermende coating om jouw ramen tegen de elementen te beschermen.

Glas-in-lood bij The Streetfood Club – Utrecht

Benieuwd hoe goed onderhouden glas-in-lood-ramen eruitzien? Ga eens kijken bij The Streetfood Club in Utrecht. Kleurrijk, gedurfd, warm en vol rariteiten. Glas-in-lood op zijn mooist! Wie het heeft verzorgd, hoeven we niet uit te leggen…

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de modernste glaszetter van Nederland die ook weg weet met traditionele glas-in-lood-ramen? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.

Wil je meer weten over isoleren en glas? Check dan deze blog.