De reis van je klant na glasschade. Zo kijken wij ernaar.

Als professioneel glaszetbedrijf willen wij altijd optimaal kunnen inspelen op de wensen en behoeften van zijn klanten. Of het nu gaat om het opnemen van de opdracht, het uitbrengen van een offerte, het plannen van het werk of het afleveren van het eindresultaat, elke stap moet naadloos op elkaar aansluiten. In de ‘oude wereld’, waarin nog veel op papier ging, lukte dat niet. Door een digitaliseringsslag te maken, hebben we die stap wel kunnen zetten. In deze blog vertelt Berrie de Kruif, eigenaar van All-in Glas, hoe dat er in de praktijk uitziet.

Digitale optimalisatie van bedrijfsprocessen

Ooit was ik in de veronderstelling dat er in onze branche weinig viel te digitaliseren. Om glas te zetten, moet er toch echt een glaszetter naar de klant. Maar toen ik vier jaar geleden in gesprek kwam met Erik van HSDK Consultancy, bleek dat er wel degelijk iets te digitaliseren viel. Niet in het glaszetproces zelf, maar door de hele communicatie er omheen te digitaliseren hebben we wel degelijk een optimaliseringsslag kunnen maken. Zo kunnen we beter inspelen op de wensen van onze klanten. Door het planningsproces gedeeltelijk bij de klant neer te leggen, kunnen we proactief inspelen op de klantverwachting. Dit zorgt niet alleen voor blije klanten aan onze kant, maar ook de verzekeraars zijn minder tijd kwijt zijn aan het beantwoorden van vragen van hun klanten. Immers, als je met glasschade zit en je weet niet wanneer er wat gaat gebeuren, ga je de verzekeraar bellen. Als de klant voortdurend op de hoogte gehouden wordt, scheelt dat de verzekeraar een hoop telefoontjes.

Heldere communicatie in alle fases

Bij All-in Glas vinden we het belangrijk dat onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn. Door onze digitale aanpak, houden we onze klanten in elke fase van het proces op de hoogte. Wanneer een opdracht binnenkomt, gaat er iemand langs om het werk op te nemen en wordt het besproken met de klant. Vervolgens wordt er een offerte uitgebracht, die de klant kan goedkeuren of afwijzen. Zodra de opdracht is goedgekeurd, komt er een digitale werkbon en kunnen wij aan de slag. Tijdens het proces weet de klant precies waar hij of zij zich bevindt en hoe lang het nog duurt voor het werk is afgerond.

Het uiteindelijke resultaat telt

Hoewel we bij All-in Glas veel waarde hechten aan het proces, telt uiteindelijk het eindresultaat. Het werk moet van hoogwaardige kwaliteit zijn en we zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn. Door onze digitale aanpak kunnen we snel en efficiënt werken en zijn we in staat om snel te schakelen wanneer dat nodig is.

Meer weten?

Bij All-in Glas geloven we dat een naadloze samenwerking tussen ons en de klant leidt tot tevredenheid en succesvolle projecten. Wil je meer weten over onze aanpak of heb je glasschade? Neem gerust contact met ons op via info@all-inglas.nl of bel naar 020-1234567. Wij staan graag voor je klaar.