Je hebt een barst in je mooie glazen schuifpui of er gaat een bal door je slaapkamerraam. Ai… Wat doe je? Probeer je het zelf te repareren of bel je direct je verzekeraar of huisbaas? In deze blog geven we je tips. Alvast een spoiler alert… Schakel altijd een professional in. Zelf glas proberen te repareren is niet alleen gevaarlijk, het is ook gedoemd te mislukken.

Wat zijn de risico’s van zelf doen?

Er zijn verschillende risico’s die je loopt als je besluit om zelf aan de slag te gaan met glasschade. Het allerbelangrijkste zijn de veiligheidsrisico’s. Glasschade gaat immers gepaard met scherpe randen en glassplinters, waardoor je jezelf kunt bezeren. Een vakman weet hoe hij deze risico’s moet minimaliseren en draagt beschermende uitrusting om zichzelf te beschermen. Bovendien: als je geen ervaring hebt met het repareren van glasschade, is de kans groot dat je het alleen maar erger maakt. Er zijn glasreparatiekits in omloop en er zijn mensen die beweren glasschade te kunnen repareren met hars. Maar geloof ons, het wordt er niet veiliger én niet mooier op. Je blijft het zien, je raam isoleert niet meer en bovendien: voor je het weet zakt je hele raam in elkaar en ben je nog verder van – een veilig – huis.

Glasschade is verzekerd

Bij een woonhuis, valt glasschade normaalgesproken onder je opstalverzekering. Check dit artikel van de Consumentenbond als je wilt weten welke glasverzekering het beste bij jouw situatie past. Woon je in een huurhuis, dan moet de woonhuisverzekering worden afgesloten door de verhuurder. Check wel even je huurcontract of dat ook daadwerkelijk het geval is.

Meteen overstappen naar dubbel glas

Heb je nog enkel glas en sneuvelt je ruit? Dan is het misschien een mooi moment om over te stappen naar dubbel glas. Bij de meeste verzekeraars zijn de extra kosten voor het dubbel glas voor eigen rekening, maar de herstelkosten voor enkel glas worden gewoon betaald. In dat geval is het helemaal belangrijk een professional in te schakelen, omdat daar nog wat extra zaken bij komen kijken, zoals bijvoorbeeld de maat van de sponning.

Even Apeldoorn… eh Utrecht bellen

Een goede glasspecialist heeft samenwerkingsverbanden een groot aantal verzekeringsmaatschappijen. Zo werken wij samen met Aegon, Nationale Nederlanden, Florius, RVS, Avero Achmea, SNS Bank, Generali, Noordhollandsche van 1816 , AXA, Unigarant, ASR Verzekeringen, Klaverblad, Meeus, Reaal, ABN Amro en ING-bank. Eén telefoontje en alles wordt voor je geregeld. Het mooiste is: het schadebedrag wordt rechtstreeks aan bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij gefactureerd. Geen omkijken meer naar!

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de modernste glaszetter van Nederland? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.

Wil je meer weten over isoleren en glas? Check dan deze blog.