Vijf redenen om in 2023 over te stappen op duurzaam glas

We schreven al eerder een blog over de toekomst van de glasindustrie en dat daarin duurzaamheid voorop staat. Duurzaam glas is een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun energierekening te verlagen. Maar er zijn nog vier redenen om in 2023 over te stappen op duurzaam glas.

1. Besparen op energiekosten

Isolatieglas – de naam zegt het al – isoleert je woning of gebouw beter dan traditioneel glas. Het houdt warmte binnen in de winter en juist buiten in de zomer. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen – een mooi middel in de strijd tegen energiearmoede– en een lagere CO2-uitstoot van je gebouw.

2. Vermindering van geluidsoverlast

Duuraam glas kan, behalve energiebesparend, ook andere prestatie-eigenschappen hebben, denk bijvoorbeeld aan geluidswering. Zo helpt het om buitengeluid te reduceren. Dit kan vooral handig zijn als je in een drukke stad, langs een drukke weg of spoorweg of onder een aanvliegroute woont. Ook in een zakelijke omgeving kan geluidswerend glas van toegevoegde waarde zijn omdat het de akoestiek in een gebouw verbetert.

3. Minder risico op brand

Isolerend, brandwerend glas helpt het risico op brand te verlagen. Dit geharde glas heeft een speciale tussenlaag. Bij brand breekt het glas en gaat de tussenlaag schuim produceren wat een tijdelijke barrière tegen rook en vuur vormt.

4. Bouwen aan een groene reputatie

Vanaf 2025 moeten bedrijven met meer dan 250 medewerkers verslag doen over hun klimaat- en milieuprestaties. De Non-Financial Reporting Directive (NFRD) ging in 2018 in. Deze regelgeving schrijft voor dat bedrijven die meer dan 500 medewerkers hebben en van openbaar belang zijn – denk aan banken, verzekeraars en beursgenoteerde bedrijven – moeten rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Deze directive wordt in 2025 verscherpt tot de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die ook geldt voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers. Duurzaam glas kan dus een interessante investering zijn om groener te boek te staan.

5. Bijdragen aan klimaatdoelstellingen

Door over te stappen op duurzaam glas, en dan met name het energiebesparende HR+++ glas, draag je actief bij aan het stabiliseren van het klimaat. Je gasverbruik daalt, net als de CO2-uitstoot van je gebouw. Belangrijk bij het verslagleggen van je duurzaamheidsprestaties en het helpt je om energielabel C te krijgen voor je pand. Een verplichting die vanaf 1 januari 2023 geldt voor kantoorpanden en andere utiliteitsgebouwen groter dan 100 m2. Dat kan best een investering zijn, maar gelukkig kun je als bedrijf gebruik maken van verschillende regelingen. Dus wat staat je nog in de weg?

Nieuwsgierig?

Glas kan een interessante investering zijn als je wil verduurzamen. Benieuwd hoe je het snelst energiebesparend HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.