Het glas en het kozijn, het onafscheidelijke duo

Je wil overstappen van enkel glas naar isolerende beglazing. Maar past dat wel in je huidige kozijnen? En waar moet je nog meer op letten als je op beter isolerend glas overstapt, zodat het glas goed wordt geïnstalleerd en het aan je verwachtingen voldoet? We vertellen het je in deze blog.

1. Kies het juiste glas

Allereerst moet je de juiste soort isolerend glas kiezen. De meeste soorten isolerend glas bestaan uit twee of meer glasplaten die aan elkaar zijn bevestigd met een spouw van lucht of een ander gas. Dit zorgt ervoor dat het glas beter isoleert dan enkel glas, waardoor het warmte beter binnenhoudt in de winter en buiten houdt in de zomer. Er zijn verschillende soorten isolerend glas op de markt, met verschillende eigenschappen en prestatieniveaus. Bij dubbel glas, de meest voorkomende vorm van isolerend glas, zijn twee glasplaten aan elkaar bevestigd met een spouw van lucht of een ander gas. HR++(+)-glas is een nog betere vorm van isolerend glas met een hogere isolatiewaarde. Low-e-glas is een vorm van isolerend glas met een laag emissief vermogen, wat betekent dat het glas de warmte van de zon goed doorlaat, maar warmte van binnen naar buiten minder goed laat doorstromen. Het heeft een dunne coating die infrarode straling tegenhoudt. Gehard glas is thermisch gehard, wat betekent dat het extreem sterk en duurzaam is. Dit glas kan worden gebruikt in isolerend glas om de sterkte en veiligheid te verhogen.

2. Zorg dat het glas in het kozijn past

Controleer de maatvoering van het glas. Isolerend glas is doorgaans dikker dan enkel glas, omdat het bestaat uit twee of meer glasplaten die op een afstand van elkaar zijn geplaatst. Controleer of het glas past in het kozijn. Het glas moet voldoende dik zijn, zodat het goed afdicht en geen tocht veroorzaakt. Maar als het te dik is, moet het kozijn worden aangepast of zelfs vervangen. Houten kozijnen zijn voor ons als glaszetter het eenvoudigst, daar kun je verschillende diktes glas in kwijt. Wil je van enkel glas naar een dikkere beglazing en heb je een kunststof en aluminium kozijn, dan moet je een nieuw kozijn kopen. Hout kunnen we uitfrezen.

3. Zorg voor professionele installatie

Dubbel glas moet professioneel worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het goed afdicht en dat het veilig is. Laat daarom het glas installeren door een professioneel bedrijf met de nodige ervaring.

4. Controleer de garantie en verzekering

Veel soorten dubbel glas zijn voorzien van een garantie of verzekering die dekking biedt in geval van problemen. Controleer de voorwaarden van deze garantie en verzekering voordat je het glas koopt, zodat je weet wat je kunt verwachten als er iets misgaat.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de modernste glaszetter van Nederland? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.