Sinds 1 oktober maakt Van der Laan’s Glasbedrijf onderdeel uit van ALL-IN GLAS. Beide bedrijven hebben een rijke geschiedenis in de glaszetwereld. In dit artikel vertellen Gerard van der Laan en Berrie de Kruif waarom zij deze stap hebben gezet en vooral ook wat het hun klanten brengt.

Groei

Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS: ‘Wij zijn bij ALL-IN GLAS altijd op zoek naar goede (inleen-)krachten buiten onze regio. Onderweg naar een klant zag ik een busje staan van Van der Laan’s Glasbedrijf en ik besloot te bellen. De eigenaar, Gerard, vertelde me dat hij inmiddels op respectabele leeftijd was en op dat moment in een overnameproces zat. Het proces verliep niet soepel en hij stond open voor een alternatief traject. Onder het genot van een kop koffie werd mij al snel duidelijk dat het hier om een ouderwets vakbedrijf ging. Werken van klein tot groot werden aangepakt, maar wel op een manier zoals wij dat een tiental jaar geleden deden. Hier viel heel veel in te verbeteren en dus viel er voor zowel het bedrijf als de klanten veel te winnen. Op het moment dat de overname door de andere partij niet door kon gaan, was alles relatief snel in kannen en kruiken. Sinds 1 oktober is de overname een feit.’

Van metselaar naar glaszetter

Eigenaar Gerard van der Laan heeft, net als Berrie de Kruif, eigenaar van het All-in Glas, een rijke ervaring als glaszetter. ‘Ik ben begonnen als metselaar in Vinkeveen. Het bedrijf waar ik werkte, veranderde zo ongeveer elke week van naam en van eigenaar. Dat zorgde voor enorme onrust, zeker toen ik na een korte ziekteperiode m’n geld niet kreeg. Op een bouwplaats kwam ik in gesprek met een glaszettersbedrijf en dat leek me wel wat. Zo was ik de ene dag metselaar en de andere glaszetter. Ik heb een aantal jaar ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, tot de directeur van het laatste bedrijf me vroeg of ik niet als zelfstandig glaszetter voor hem aan de slag wilde. Dat leek me wel wat. Op 29 februari 1988, 34,5 jaar geleden, schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en was Van der Laan’s Glasbedrijf geboren. Uiteindelijk heb ik zeggen en schrijven acht uur voor dat laatste bedrijf gewerkt, toen was er geen werk meer. Dan ga je zelf op zoek naar klanten en zo is mijn bedrijf langzaamaan uitgegroeid.’

Kindje netjes achterlaten

Inmiddels is Gerard 66 en volgend jaar zomer krijgt hij zijn pensioen en AOW. Tijd om het rustiger aan te gaan doen: ‘Ik vond het zonde om zo maar te stoppen, dus zocht een partij die mijn bedrijf wilde overnemen. Ik was in gesprek met iemand, maar die kwam steeds afspraken niet na. Ik dacht: als je nu al je afspraken niet nakomt, ga ik mijn bedrijf niet aan jou verkopen. Het is tenslotte wel mijn kindje, die wil ik netjes achterlaten. Toen belde Berrie. Al direct voelde ik een goede klik, ook later in de gesprekken met de medewerkers van Berrie, daar had ik wél vertrouwen in. Toen was de deal snel rond.’

Piekeren en puzzelen

‘Op een gegeven moment groeide het werk mijn pet te boven. Ik had één jongen vast in dienst en werkte met één zzp’er, maar had voor acht glaszetters werk. Ik raakte het overzicht kwijt en lag ‘s nachts te piekeren en te puzzelen, daar had ik geen zin meer in. ALL-IN GLAS werkt met slimme technologie en dat maakt het een toekomstbestendig bedrijf. Mijn klanten zijn in goede handen en dat geeft rust. Mijn particuliere klanten zijn al op de hoogte. Met mijn grotere klanten in de aannemerij hebben Berrie en ik afspraken lopen. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst.’

Vakmensen

Berrie: ‘Een overname is de snelste – zo niet, de enige – manier om te groeien in glaszetland, niet alleen qua afzetgebied, maar ook qua personeelsbestand. De monteurs van Van der Laan zijn vakmensen, net als die van ons, en die vind je niet zo eenvoudig. Gerard zelf blijft als zzp’er betrokken. We gaan aan de uitstraling van zijn bedrijf niets veranderen. Zijn klanten zullen in die zin weinig van de verandering merken, zij zien nog steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Als klanten al iets merken, dan is dat in positieve zin. We hebben immers een aantal jaar geleden onze bedrijfsprocessen geoptimaliseerd en een enorme digitaliseringsslag gemaakt. Dat maakt dat onze klanten zelf hun afspraken kunnen inplannen en dat het hele traject optimaal transparant voor ze is.’

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Nederland? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, jou als verzekeraar de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.