Waarom glaszetten een ambacht is

De Dikke Van Dale definieert een am·bacht (het; o; meervoud: ambachten) als een vak waarbij je iets met de hand maakt. Volgens AmbachtNederland, een platform dat ondernemers helpt verbinden, is een ambacht veel breder dan dat. Het gaat erom hoe het product gemaakt of de dienst geleverd wordt. Of dat met de hand is of met behulp van machines, dat maakt niet uit. Een goede glaszetter is een echte ambachtsman of – vrouw en daar weten wij natuurlijk alles van.

Vakmensen met kennis van materialen, gereedschappen en apparatuur

Al ruim een halve eeuw is ALL-IN GLAS een bekende naam als het gaat om het leveren, plaatsen en bewerken van glas voor particulieren en bedrijven. Begonnen met één man personeel vanuit een oud pakhuis, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een allround glaszetbedrijf met glaszetters, timmermannen en glas-in-lood-makers. Onze glaszetters zijn vakmensen met kennis van materialen, gereedschappen en apparatuur. Met de juiste tools in handen kunnen ze een mooi staaltje werk afleveren waar ze trots op kunnen zijn. Maar hoe doen ze dat eigenlijk?

Inspectie en advies

Een glaszetter inspecteert allereerst het kozijn. In overleg met de klant, bepaalt hij welk type glas het meest optimaal is en of er maatregelen mogelijk zijn om de isolatiewaarde te verbeteren. Zo vraagt een monument om andere maatregelen dan bijvoorbeeld een relatief modern appartementencomplex. Als helder is met welk glas gewerkt gaat worden, meet de glaszetter op wat de juiste maten van de ruit moeten zijn. Enkel glas kan de glaszetter zelf snijden, andere typen glas moeten in de fabriek op maat worden gesneden. Voor plaatsing moet uiteraard eerst het oude glas en eventueel oude kit weggehaald worden.

De juiste monteertechniek

Als de ruit op maat gesneden is en het kozijn voorbereid, moet de juiste monteertechniek worden gekozen. Wordt de ruit vanuit de binnenkant geplaatst, dan heb je te maken met trappen, gangen en deuren. Vanuit de buitenkant heb je die obstakels niet, maar als de ruit niet op de begane grond moet worden geplaatst, moet de glaszetter vanaf een steiger werken.

Afwerken

Als de ruit eenmaal in het kozijn zit, wordt de lijst geplaatst of de randen gekit. Zo blijft het glas stevig zitten en voorkom je tocht. Eventueel wordt de ruit nog nabehandeld.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de modernste glaszetter van Nederland? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.