Glaszetten is een vak apart. Wie nieuwe ramen nodig heeft, schakelt daarom het best een professional in. Wil je het toch liever zelf doen? Maak dan niet deze veelvoorkomende fouten.

1. Goedkoop is duurkoop

Hoe hoger de isolatiewaarde van glas, hoe meer je betaalt per vierkante meter. Wie gaat voor het goedkoopste glas, kiest dus voor glas met een lage isolatiewaarde. Dat lijkt op korte termijn misschien fijn voor de portemonnee, maar die hogere maandelijkse energierekening gaat op lange termijn flink pijn doen.

2. Je vergeet de kozijnen

Als je dan toch kiest voor glas met een hoge isolatiewaarde, vergeet dan vooral de kozijnen niet. Als de warmte – of de kou natuurlijk – die je isolatieglas binnenhoudt, vervolgens via de kozijnen je pand verlaat, schiet je nog weinig op. Zorg dat je kozijnen van goede kwaliteit zijn en zorg dat ze goed aansluiten. Vergeet vooral de tochtstrips niet en kit de kieren en naden af.

3. Pas op je vingers – en tenen

Glas is heel breekbaar en glasscherven zijn scherp. Glaszetters leren tijdens hun opleiding hoe ze alle belangrijke veiligheidsmaatregelen moeten toepassen. Onderschat niet hoe ernstig je jezelf kun verwonden als je niet veilig te werk gaat.

4. Verkeerde sponningdiepte en -breedte

De sponningdiepte en – breedte is afhankelijk van het soort glas dat je gaat plaatsen. Als je van enkelglas overstapt op dubbelglas is de sponningbreedte waarschijnlijk te klein en moet je gaan frezen. Daarbij moet je ook rekening houden met voldoende speling. Als glas onvoldoende ruimte heeft om te werken, is de kans op schade groot.

5. Geen garantie

Een goede glaszetter heeft een garantieregeling. Mocht er iets fout gaan, dan wordt dat kosteloos hersteld. Als je zelf de mist ingaat, komen alle additionele kosten voor je eigen rekening.

Nieuwsgierig?

Behoefte aan advies van de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.