Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe meer je betaalt per vierkante meter. In die zin zou je kunnen stellen dat duurzaam glas duur is. Echter, als je kijkt naar wat de investering je op lange termijn oplevert, dan is het verre van duur. En vergeet niet wat het je nog meer brengt.

Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde, zo lezen we op de site van Milieucentraal. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert en hoe groter de energiebesparing per vierkante meter raam. Zo heeft enkel glas een U-waarde van 5,8. Vacuümglas en triple glas hebben een U-waarde tussen de 0,4 en 0,7. Dubbel glas en HR+- en HR++-glas zitten daar ergens tussenin. Daar hangt echter ook een prijskaartje aan. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe meer je betaalt per vierkante meter. Dat maakt vacuümglas en triple glas aanmerkelijk duurder dan bijvoorbeeld enkel glas. En stap je over van enkel glas naar beter isolerend glas, is de kans groot dat je ook nog eens je kozijnen moet vervangen.

Duurzaam glas levert heel wat op

Er zit echter ook een andere kant aan de zaak. Duurzaam glas levert je ook heel wat op. Allereerst is het een prachtige manier om een bijdrage te leveren aan het stabiliseren van het klimaat. Je verlaagt immers je gasverbruik en vermindert je CO2-uitstoot. Maar je voelt het ook – in positieve zin – in je portemonnee. De waarde van je woning stijgt met zo’n twee procent als je duurzaam glas plaatst. Als je gebruik maakt van een scherpe afbetalingsregeling, is de besparing op energie vrijwel altijd hoger dan de maandlasten. En, vergeet niet, ook voor glas op afbetaling kun je subsidie aanvragen. Wat ons betreft is er dus geen reden meer te bedenken om niet over te stappen. Maar wat is nu eigenlijk precies je energievoordeel? Dat kun je eenvoudig berekenen in onze energievoordeelcalculator.

Nieuwsgierig?

Meer weten over hoe je het snelst energiebesparend HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.