De energieprijzen stijgen en als woningcorporatie kijk je met angst en beven uit naar de volgende energierekening. Verduurzamen is het antwoord. Maar waar begin je? In deze blog geven we je een aantal praktische tips.

Subsidieregelingen voor verhuurders

Verduurzamen is duur. Maar wist je dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een aantal regelingen voor verhuurders in het leven heeft geroepen? Zo kun je gebruikmaken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH). Met de ISDE kun je je productieproces, gebouw of te verhuren woning verduurzamen met een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler, kleinschalige windturbines, zonnepanelen en een centrale aansluiting op een warmtenet van een appartementengebouw. Met de SAH kun je woningen met een aansluiting op een extern warmtenet aardgasvrij maken.

Speciaal belastingtarief voor werkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar

Naast de subsidieregelingen, kun je ook gebruikmaken van een belastingvoordeel. Het behangen, isoleren, schilderen en stukadoren van woningen die ouder zijn dan twee jaar valt onder het 9%-belastingtarief valt? Voor de materiaalkosten – denk aan glaswol, steenwol, piepschuim, (isolatie-)glas en polyurethaan – geldt het 21%-tarief, de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal vallen onder het 9%-tarief.

Isoleren en andere maatregelen

Tenslotte geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nog drie stappen die je kunt zetten op weg naar energiebesparing. Dat begint met het verbeteren van de warmteweerstand van de gevel, het dak en de vloer, gevolgd door het verbeteren van de luchtdichtheid van het gebouw of de woning. Tenslotte kun je natuurlijk energie besparen door voor glas met de juiste isolatiewaarde te kiezen. De winst zit ‘m in minder energieverlies en het kunnen verlagen van de binnentemperatuur zonder comfortverlies, daarover schreven we al eerder een blog.

Nieuwsgierig?

Meer weten over hoe je het snelst energiebesparend HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.