Nieuwe ramen nodig? Vermijd deze fouten

Heb je glasschade of glaslekkage of wil je je bestaande ruiten vervangen door dubbel glas? Wat de reden ook is, er zijn een aantal valkuilen. De meest voorkomende delen we met je in deze blog.

1. Zelf doen

Als je geld wil besparen, ben je misschien geneigd het zelf te doen. Kijk uit, glaszetten is een heel specialistisch vak. Glaszetters weten precies waar ze op moeten letten. Zo voorkom je dat het glas los gaat zitten, gaat lekken of dat je jezelf – of een ander verwondt.

2. Het verkeerde glas kiezen

Welke glassoort is de optimale soort voor jouw situatie? Ga je voor hoogrendementsglas, dubbelglas, driedubbelglas, superisolerend glas, inbraakwerend glas, zelfreinigend glas, zonwerend glas of een andere specialistische glassoort? Het glas dat je kiest moet wel passen bij je woning en vooral de isolatiewaarde van je woning.

3. Onvoldoende aandacht voor aanvullende maatregelen

Natuurlijk is het goed om te kiezen voor het juiste isolerende glas. Maar alleen isolerend glas is onvoldoende. Vaak worden aanvullende maatregelen vergeten. Zorg ook dat de kozijnen goed aansluiten, gebruik tochtstrips en kit kieren en naden af, isoleer vloeren, wanden en daken en gebruik radiatorfolie

4. Geen gebruik maken van subsidiemaatregelen

Het plaatsen van het juiste glas kan een fikse investering met zich meebrengen. Zelf plaatsen om geld te besparen is niet verstandig, maar er zijn genoeg andere manieren om geld te besparen. In een eerdere blog gaven we al een mooi overzicht van financierings- en subsidiemogelijkheden voor particulieren en ondernemers.

Nieuwsgierig?

Behoefte aan advies van de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.