De 3 misverstanden over warmtewerend glas

De zomer is in aantocht en dat voelen we, ook in huis. Met zonwerend – of warmtewereld – glas, is het makkelijker je huis koel te houden. Toch zijn er ook misverstanden over zonwerend glas in omloop. In deze blog bespreken we de drie meest voorkomende.

1. Zonwerend glas laat weinig licht door

Er zijn verschillende soorten warmtewerend glas. Daar zijn zeker varianten bij die donker zijn en het zonlicht tegenhouden. Dat kan in de zomer een voordeel zijn, maar wordt in de winter eerder als nadeel ervaren. Er zijn echter ook varianten die wel gewoon een hoge lichttransmissie hebben. Zonwerend glas laat per definitie meer licht door dan wanneer je de zon buiten houdt door de gordijnen te sluiten, zonwering te plaatsen of een luifel gebruikt.

2. Zonwerend glas spiegelt

Vandaag de dag is er genoeg keuze in zonwerend glas en er zijn genoeg soorten die niet meer spiegelen dan gewoon doorzichtig hoogrendementsglas. Als je van binnen naar buiten kijkt, zie je überhaupt geen verschil.

3. Zonwerend glas is duur

Speciaal glas is inderdaad duurder dan simpel, enkel glas. Maar je bespaart er wel flink mee op je energierekening, zowel in de zomer als in de winter. Een iets goedkoper alternatief is isolatieglas HR++ dat behandeld is met een zonwerende coating. Wist je dat je glas op afbetaling kunt kopen en dat via de ISDE-subsidie ook nog eens zo’n dertig procent van de kosten terug kunt krijgen? Het exacte energievoordeel kun je eenvoudig berekenen in onze energievoordeelcalculator.

Nieuwsgierig?

Meer weten over hoe je het snelst energiebesparend – zonwerend – HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.