In deze blog delen we onze tips om de warmte uit je huis te houden.

Beetje bij beetje kruipt de temperatuur op, richting de zomer. Voor je het weet snakken we naar een blazende airco. Met de huidige energieprijzen kan dat een kostbare zaak worden. Misschien is het slimmer om de warmte buiten te houden? In deze blog delen we onze tips.

Hou de warmte buiten

In onze vorige blog deelden we al een aantal subsidiemogelijkheden voor wie overweegt de woning te verduurzamen. Niet alleen slim in de winter, maar ook in de zomer. Goede isolatie van daken en buitenmuren en isolatieglas houden namelijk in de zomer de warmte beter buiten. Dan moet je natuurlijk wel de ramen en deuren dichthouden tijdens de warmste uren van de dag. Even lekker luchten doe je het best ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Zet elektrische apparaten die je niet direct hoeft te gebruiken uit en haal de stekker uit het stopcontact. Ook in de stand-by-stand geven ze warmte af.

Weer de zon

De zon buiten houden kun je natuurlijk doen door de gordijnen te sluiten. Maar gordijnen hangen binnen, waardoor de warmte alsnog je huis in komt. Kies voor zonwerend glas, plaats zonwering aan de buitenkant van je ramen of kies voor een luifel.

Go green

Ook planten kunnen je huis koeler maken. Dan hebben we het niet over de hangplant voor het raam, maar over planten op je – platte – dak en tegen de gevel. Met zo’n groen dak help je ook nog eens de wateroverlast te verminderen. De plantenwortels en substraatlaag houden het water vast en geven het langzaam weer af. Zo raken de riolen minder snel overbelast.

Isolatieglas op afbetaling

We schreven al eerder over de voordelen die verbonden zijn aan het isoleren van je huis of bedrijf. Het kost wat, maar daar krijg je ook veel voor terug. Extra wooncomfort, een lager gasverbruik – en daarmee een lagere energierekening – en je draagt ook nog eens bij aan het stabiliseren van het klimaat. Wist je dat je glas op afbetaling kunt kopen en dat via de ISDE-subsidie ook nog eens zo’n dertig procent van de kosten terug kunt krijgen? Het exacte energievoordeel kun je eenvoudig berekenen in onze energievoordeelcalculator.

Nieuwsgierig?

Meer weten over hoe je het snelst energiebesparend HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.