Belangrijke elementen in de klantreis na glasschade

Klanttevredenheid is een hot topic vandaag de dag. Bedrijven als Coolblue en bol.com hebben ervoor gezorgd dat klanten een op maat gemaakte klantervaring verwachten. Ook binnen de glaswereld. Welke elementen wegen eigenlijk het zwaarst in een schadeproces?

1. Kwaliteit van de ruit

Alles begint natuurlijk met kwaliteit. Als de ruit die geleverd wordt niet goed is of het is niet de juiste ruit met de juiste isolatiewaarde, dan is de klanttevredenheid ver te zoeken.

2. Snelheid van het proces

Als een ruit kapotgaat, is dat nooit fijn. Dan is het wel prettig dat het proces om aan een nieuwe ruit te komen, soepeltjes verloopt. Als een klant belt met de verzekeraar, vervolgens wordt doorverbonden met een tussenpartij die daarop weer contact opneemt met de glaszetter, dan zijn dat zoveel stappen, dat er makkelijk iets mis kan gaan ergens in dat proces. Als klanten zelf hun afspraken in kunnen plannen, komt dat ten goede aan de snelheid van het proces.

3. Transparantie

Is de aanvraag eenmaal verwerkt, dan wil een klant natuurlijk weten wat de stand van zaken is. Na de prijsindicatie volgt de inmeting, de accordering van de offerte, de daadwerkelijke bestelling en inplanning en uiteindelijk de oplevering. Als de klant 24/7 kan inzien in welke stap van het proces de nieuwe ruit zich bevindt, dan zorgt dat voor minder vragen. Vergelijk het met het volgen van een pakje bij DHL, daard kun je ook op elk moment van de dag de status van opvragen. Vergeet vooral ook niet om de klant te informeren dat de ruit op maat wordt gemaakt en dat de productietijd een paar weken kan duren. Dan weet de gedupeerde in elk geval waar hij of zij aan toe is.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.