Je huis of bedrijf isoleren, dat is nogal een investering. Maar als je het goed doet, investeer je daarmee ook in een maandelijks terugverdienmodel. En er zijn nog meer voordelen. In deze blog vertellen we je meer.

Klimaatklok

De klimaatklok heeft al lang en breed twaalf uur geslagen, maar gelukkig kunnen we het tij nog keren. In een eerdere blog keken we al naar de rol van glas hierbij. Begonnen we ooit met een enkele laag glas, in de jaren 90 was dubbel glas hot. Inmiddels kennen we hoogrendementsglas ofwel HR-glas. Hoe hoger het aantal plusjes, hoe beter de isolatiewaarde van dat glas. Triple glas, weergegeven met HR+++, bestaat uit drie glasplaten met daartussen een coating en isolerend gas. Dat kost wat, maar als je het slim aanpakt kan je via de ISDE-subsidie zo’n dertig procent van die kosten terugkrijgen.

Andere voordelen van triple glas

Maar er zijn meer voordelen. Behalve extra wooncomfort, zorgt dubbel glas ervoor dat de waarde van je woning met twee procent stijgt. Bovendien draag je actief bij aan het stabiliseren van het klimaat door je gasverbruik te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Als je glas op afbetaling koopt, is de besparing op energie vaak ook nog eens hoger dan de maandlasten. En ja, ook voor glas op afbetaling kan subsidie worden aangevraagd.

Simpel rekensommetje

Wat ons betreft is er dus geen reden meer te bedenken om niet over te stappen. Maar wat is nu eigenlijk precies je energievoordeel? Dat kun je eenvoudig berekenen in onze energievoordeelcalculator.

Nieuwsgierig?

Meer weten over hoe je het snelst energiebesparend HR++ glas geplaatst krijgt in je woning met een scherpe afbetalingsregeling? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We vertellen je graag meer.