De glaswereld is eigenlijk heel eenvoudig. Als de ruit goed is gezet en netjes is afgekit, heb je een tevreden klant. Zo simpel is het. Maar om écht voor een tevreden klant te zorgen, moet je in het voortraject helder communiceren.

Elke ruit is maatwerk

Wat maar weinig mensen weten, is dat elke ruit een uniek product is. Elke ruit wordt op maat gemaakt en een voorraad aanleggen is daardoor onmogelijk. Als iemand een schade meldt, kan er heel wat tijd overheen gaan voor de ruit daadwerkelijk is geplaatst. Eerst komt er iemand langs om in te meten wat de exacte maat van de ruit moet zijn en er wordt besproken wat de isolerende werking van het glas moet zijn. Dat wordt allemaal genoteerd en vervolgens vertrekt de monteur.

Zwart gat

Wat er daarna gebeurt, is voor de klant vaak een zwart gat. Dat de monteur de informatie op kantoor verwerkt, dat er een inkooporder wordt geplaatst en ergens een ruit wordt gemaakt, daar heb je als klant geen weet van. Zo kan het gerust gebeuren dat er vier weken radiostilte is. In een wereld waarin mensen gewend zijn geraakt aan de snelheid en service van digitale bedrijven als bol.com, is dat bijna niet meer te verkopen. Vandaag de dag moet je proactief in kunnen spelen op de klantverwachting. Door goed met je klanten te communiceren en door ze mee te nemen in het proces, zorg je dat ze tevreden zijn, al vóórdat de ruit is gezet.

Vier aspecten die zorgen voor een tevreden klant

1 Het eindproduct:

Natuurlijk is het eindproduct belangrijk. De juiste ruit, van de juiste kwaliteit met de juiste isolerende werking. Daar gaat het om.

2 De monteur:

Een goede glasmonteur draagt bij aan een tevreden klant. Ze moeten goed werk leveren, aardig zijn en goed kunnen communiceren.

3 Snelheid:

Het bestellen van een unieke ruit kun je – helaas – niet versnellen. Maar je kunt natuurlijk wel alles doen wat binnen je mogelijkheden ligt om zo snel mogelijk te leveren.

4 Communicatie:

Neem je klant mee in het proces. Laat je ze in het ongewisse, gaan ze bellen: met de verzekeraar, met de tussenpartij of met de glaszetter. Maar als je zorgt dat ze je niet hoeven te bellen, betekent dat over het algemeen dat je een tevreden klant hebt.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.