Als je ambieert het glaszetbedrijf van de toekomst te zijn, is dat goed nieuws voor je klanten. Dat wil niet automatisch zeggen dat ook je medewerkers daar blij van worden. In deze blog vertelt eigenaar Berrie de Kruif hoe wij daar bij ALL-IN GLAS mee omgaan.

Veranderen is lastig

In een eerdere blog vertelde ik al hoe wij van traditioneel bedrijf de sprong naar glaszettersbedrijf van de toekomst hebben gemaakt. Dat is goed voor de klanttevredenheid en het scheelt ook de verzekeraar een hoop tijd en energie. Maar het betekent ook heel wat voor je personeel, en dat vindt niet iedereen even leuk. Veranderen is nu eenmaal lastig voor mensen. Daarom steken wij veel energie in het trainen en begeleiden van onze mensen. Ik kan natuurlijk wel van alles bedenken, maar mijn mensen moeten er in de praktijk mee werken.

Bouwen aan de toekomst van ons bedrijf

Toen we net begonnen met onze digitaliseringsslag, waren er best een paar medewerkers die dat echt niks vonden. Gelukkig zijn er genoeg glaszetbedrijven die nog steeds op de traditionele manier werken. Goede glasmonteurs zijn schaars, dus zij hadden in no time een plek gevonden waar ze wel tot hun recht kwamen. Maar de meeste medewerkers vonden onze nieuwe manier van werken wel heel gaaf. Zij pakten de kans om mee te helpen bouwen aan de toekomst van ons bedrijf met twee handen aan.

Andere skills

We nemen onze medewerkers mee in onze doelstellingen. We leggen uit wat het einddoel is, waar we naartoe willen als bedrijf, maar we geven ook aan dat we daar alleen kunnen komen met hun input. De planners en de glaszetters, zij zijn degenen met het klantcontact, zij weten wat werkt en wat niet werkt. Het vraagt wel wat van de skills van onze mensen. We hebben dashboards waaruit je af kunt lezen hoe de zaken ervoor staan. Hoe lees je die? Hoe ga je om met feedback van klanten? Als een bepaalde vraag vaker voorkomt, wat kunnen we dan in onze communicatie veranderen om die vraag te voorkomen? Zo zorgen we met z’n allen dat we als bedrijf steeds beter worden.

Het belang van waardering

We delen zo veel mogelijk met onze medewerkers. Met z’n allen werken we aan een lijst met verbeterpunten. Als mensen zien dat er wordt geluisterd naar hun problemen, hun irritaties en dat hun ideeën serieus worden genomen, dan voelen ze zich gewaardeerd. Als zij zien dat de klantscore omhooggaat, dan motiveert dat. Als ze het aantal opdrachten per week zien stijgen, terwijl de werkzaamheden die ze moeten uitvoeren om één klant te voorzien, dalen, dan word je daar enthousiast van. En enthousiaste medewerkers, daar worden wij dan weer blij van. Want onze glasmonteurs zijn onze ambassadeurs. En daar zijn we hartstikke trots op.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen, desnoods midden in de nacht.