Hoe ook een traditionele branche een sprong voorwaarts kan maken

De glashandel loopt niet bepaald voorop als het gaat om digitalisering. Glaszetten is en blijft immers handwerk. Door goed naar je bedrijfsprocessen te kijken, kun je toch een grote sprong voorwaarts maken.

Elke ruit is maatwerk

De glasindustrie is een traditionele industrie. Eer een klant een nieuwe ruit heeft, zijn er heel wat telefoontjes gepleegd en is er heel wat papierwerk verstouwd. Als er een melding van glasschade binnenkomt, wordt er eerst gebeld met de gedupeerde. Vervolgens moet er gekeken worden wanneer welke monteur langs kan komen. De monteur moet de ruit inmeten en de samenstelling van de ruit bepalen. Dan is er een aantal weken radiostilte. Want een ruit lijkt voor de meeste mensen een heel standaard product, maar niets is minder waar. Elke ruit moet op maat gemaakt worden, en dat kost tijd. En wachten vindt niemand leuk, dus wordt er weer heel wat afgebeld. Naar de glaszetter of naar de verzekeringsmaatschappij. Het hele traject, van opdracht tot oplevering, is als het ware een zwart gat voor de klant

Ruimte voor verbetering

Kortom, de glashandel is niet meegegroeid met de 21e eeuw. Dat was ook precies waar Berrie de Kruif, eigenaar van ALL-IN GLAS, tegenaan liep. Hij kon niet meer voldoen aan de wensen van zijn klanten, die wel met de tijd zijn meegegaan. Toen hij eens kritisch zijn bedrijfsprocessen onder de loep nam, bleek er ook in deze traditionele branche heel wat ruimte voor verbetering. Glaszetten is en blijft handwerk, maar door te onderzoeken welke processen wel gedigitaliseerd konden worden, hebben we een enorme stap voorwaarts gemaakt. Onze klanten kunnen zelf hun afspraak inplannen en bijhouden waar ze zich in het traject bevinden. Volledig geautomatiseerd wordt de juiste monteur naar de juiste klant gestuurd, volgens de meest efficiënte route. Op de dag van levering krijgt de klant zelfs nog een tijdslot doorgestuurd, waarin de monteur voor de deur zal staan. Het zorgt niet alleen voor blije klanten, maar het scheelt ook de verzekeringsmaatschappij een hoop tijd en energie.

Nieuwsgierig?

Dit is maar één voorbeeld van hoe wij ons bedrijf toekomstbestendig hebben gemaakt. Zo zie je maar: door slim naar je bedrijfsprocessen te kijken kan digitalisering ook in een traditionele branche heel wat veranderingen teweegbrengen. Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen, desnoods midden in de nacht.