Kosten verlagen en toch blije klanten, kan dat?

Elke organisatie wil de kosten drukken. Tegelijkertijd wil je niets liever dan blije klanten hebben. Dat klinkt behoorlijk tegenstrijdig. Lang leve de digitalisering, ook in glaszetland.

Blije klanten zijn trouwe klanten

Wat je business ook is, voor elke organisatie zijn blije klanten het ultieme doel. Want blije klanten zijn trouwe klanten en dat willen we allemaal. Tegelijkertijd wil je de kosten in de hand houden. De beste manier om dat te doen is om je operatie schaalbaar te maken: zorg dat je bedrijf kan groeien zonder dat je personeelsbestand mee moet groeien en zonder dat dat ten koste gaat van de klanttevredenheid. Hoe je dat doet? Door digitalisering slim in te zetten.

Glas in lood nog steeds niet uit de cloud

De glaszetterij is een behoorlijk traditionele branche. Toch is het ook in een branche als de onze mogelijk om te digitaliseren. Nee, glas in lood haal je niet uit de cloud en bij ruitschade moet er nog steeds een monteur langskomen. Heel ouderwets, in levenden lijve. Maar er blijven genoeg bedrijfsprocessen over die zich wel lenen voor een digitaliseringsslag. Zat er in de beginjaren van ALL-IN GLAS altijd iemand bij de telefoon om afspraken met de klant in te plannen, vandaag de dag kan de klant dat zelf doen.

Geautomatiseerde planningstool

Zo kunnen klanten bij ons bijvoorbeeld zelf hun afspraken inplannen. Onze geautomatiseerde planningstool zoekt de juiste monteurs met de juiste skills bij de juiste klus, en de klant krijgt een link toegestuurd om zelf de afspraak in te boeken. Elk kwartier wordt die link geüpdatet, zodat er nooit een dubbele boeking kan worden gedaan. Zo kan de klant, op ieder gewenst tijdstip, zelf bepalen wanneer het werk wordt uitgevoerd. Makkelijker voor ons, en makkelijker voor de klant en minder werk voor de verzekeraar.

Nieuwsgierig?

Dit is maar één voorbeeld van hoe wij ons bedrijf toekomstbestendig hebben gemaakt. Zo zie je maar: door slim naar je bedrijfsprocessen te kijken kan digitalisering ook in een traditionele branche heel wat veranderingen teweegbrengen. Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen, desnoods midden in de nacht.