Nederlandse huiseigenaren zijn druk met het verduurzamen van hun woning. Isolatieglas is daarbij enorm populair. Mensen kiezen voor isolatieglas om op stookkosten te besparen. Het helpt je immers de warmte binnen te houden. Maar wist je dat isolatieglas je ook helpt de warmte buiten te houden? Dat voel je misschien niet in je portemonnee, maar het brengt wel een hoop comfort.

Verduurzamen woning wint aan populariteit

In 2021 besloot maar liefst 48 procent van de huizenbezitters te investeren in de eigen woning. Het grootste deel daarvan ging naar energiebesparende maatregelen zoals isolatieglas. De belangrijkste reden voor de overstap naar isolatieglas is de besparing op de stookkosten. En die is fiks. Zo berekende de Consumentenbond dat de overstap van bijvoorbeeld enkel- naar triple-glas, inclusief nieuwe kozijnen, een investering vraagt van 6.400 euro. Daarmee bespaar je jaarlijks 360 m³ gas, 650 kilo CO2 en 270 euro op je stookkosten. De moeite waard.

Warme lucht buitenhouden

Waar maar weinig mensen aan denken is dat de investering in isolatieglas nog meer voordelen met zich meebrengt. Zo heb je minder last van geluid van buiten en hou je in de zomer ook de warmte buiten. HR++-glas zorgt ervoor dat warme lucht minder makkelijk via de ramen naar binnen kan komen en dat koele lucht langer in je woning blijft. Moet je natuurlijk wel de ramen dichthouden.

Comfort

Wij zien vaak in het najaar een piek in de aanvraag van dubbel glas. Logisch, dat is het moment waarop mensen over hun stookkosten gaan nadenken. Maar denk ook eens aan dubbel glas nu de zomer eraan komt. Je zou het met de huidige temperaturen niet zeggen, maar echt, er komen warmere tijden aan. Hoe heerlijk is het dan als het in jouw huis lekker koel is? Dat voel je misschien niet in je portemonnee, maar het brengt wel een hoop comfort.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.