Afgelopen dinsdag woedde er een stevige lentestorm. Nederland werd geplaagd door windstoten van ruim 80 kilometer per uur. Grote schade bleef gelukkig achterwege, maar dat kan ook weleens heel anders zijn. Wat kun je doen als je glasschade oploopt tijdens een storm?

Glasschade onvermijdelijk

Januari 2018. Een wilde storm zorgt voor 401 miljoen aan uitkeringen voor verzekerden op hun opstal- en inboedelpolissen. Juli 2020. Storm Ciara zorgt voor zo’n 80 miljoen euro’s schade, zo lezen we op de site van Het Verbond van Verzekeraars. Met windsnelheden van 110 tot 130 kilometer per uur is het bijna onvermijdelijk: glasschade. Deuren en ramen slaan dicht, pannen waaien van het dak, zware takken vliegen door de lucht.

Stormschade pas bij windkracht 7 en hoger

Wat moet je doen als je eenmaal glasschade hebt? Voor de verzekering is het belangrijk foto’s te maken van de schade en van het voorwerp dat de schade heeft veroorzaakt. Hou er wel rekening mee dat de meeste verzekeraars pas stormschade vergoedt als het KNMI een windkracht van 7 of hoger meet, dat is vanaf 50 kilometer per uur. Wil je weten of jouw inboedel- of woonhuisverzekering stormschade dekt? Check je polis of bel je verzekeraar.

Voorkom meer schade

Zorg altijd eerst dat niemand zich kan bezeren. Verzeker je ervan dat kinderen en huisdieren niet in de buurt van de glasscherven kunnen komen. Vervolgens is het belangrijk snel actie te ondernemen. Een gebroken raam zorgt immers dat de wind en de regen nog meer schade aan kunnen brengen in je woning of bedrijfsruimte. Bel vervolgens een glaszetter en leg uit dat het om een spoedgeval gaat. De glaszetter zal niet ter plekke een nieuwe ruit kunnen plaatsen. De monteur moet de afmetingen opnemen en de ruit bestellen. In de tussentijd zal de monteur een noodvoorziening aanbrengen zodat de situatie niet kan verergeren. Zodra de levertijd van de ruit duidelijk is, zal de monteur een afspraak maken voor plaatsing.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk kun je glasschade beter voorkomen. Het Verbond van Verzekeraars geeft een aantal waardevolle preventieve tips waarmee je je kunt voorbereiden op extreem weer, van hagel en overstroming tot storm. Hier vind je de tips.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving omgaat met glasschade? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We helpen je graag, desnoods midden in de nacht.