Zonder goede glasmonteurs zijn we nergens

Eind 2019 maakten wij met ALL-IN GLAS een grote digitaliseringsslag. Het doel? Van ALL-IN GLAS een toekomstbestendig bedrijf maken door de inzet van technologie. Inmiddels is ons werkgebied een flink stuk groter en is ons personeelsbestand behoorlijk gegroeid. Maar dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Want goede glasmonteurs, die blijken dun gezaaid, ontdekte compagnon Erik.

Flinke groei

Er was een dag in de geschiedenis van ALL-IN GLAS dat een wagenpark van zes auto’s de absolute max was. Meer was onmogelijk te bolwerken. Eind 2019 maakten we een grote digitaliseringsslag, waarmee we onze processen optimaliseerden en alles veranderde. Dat heeft ertoe geleidt dat we inmiddels ons werkgebied flink hebben vergroot van de regio om de stad Utrecht, naar een strook ter hoogte van Utrecht die reikt van het westen naar het oosten van Nederland. In een flink tempo hebben we inmiddels ook ons wagenpark uitgebreid van zes naar twaalf.

Schaars volk, die glaszetters

Meer wagens in een groter gebied. Dat betekent dat je ook meer glaszetmonteurs nodig hebt. Daar had ik me, met mijn e-commerce-achtergrond, toch mooi op verkeken. Marketeers, salesmanagers of commerciële medewerkers komen – met alle respect – jaarlijks in groten getale van school. Maar echte glaszetopleidingen, die zijn schaars. De meeste glaszetters hebben een bouwkundige opleiding gedaan, waarna ze zich hebben gespecialiseerd. Vaak al nadat ze de glaswereld zijn ingerold. De stap om dan zo’n bedrijf te verlaten, waar ze al hun ervaring hebben opgedaan, is best groot.

Goede tools, plezier en trots

Als je binnen de e-commerce een beetje hip, jong bedrijf hebt – denk Groupon, Marktplaats of Coolblue – dan krijg je de cv’s massaal opgestuurd. Maar de meeste glasmonteurs die in Nederland rondrijden, die hebben al een baan. En glaszetters weghalen bij een collega-glaszetbedrijf, dat vinden we niet zo chique. Toen zijn we eens na gaan denken hoe wij, als glaszetterij van de toekomst, talenten aan kunnen trekken en kunnen behouden. Glaszetters worden blij van een paar dingen: ze willen werken met goed gereedschap, willen trots kunnen zijn op het werk wat ze bij mensen thuis voltooien, en ze willen een fijne werkomgeving.

Ambassadeurs

Door daarop in te zetten, en goed te luisteren naar de glaszetters die bij ons in dienst zijn, zodat we onszelf als werkgever steeds weer kunnen verbeteren, hebben we uiteindelijk toch goede glaszetters kunnen aantrekken. En daar zijn we ontzettend blij mee. Want je kunt nog zo veel opdrachten binnenhalen, als je ze niet weg kunt zetten, loopt de pijplijn vol. Dan kun je wel superefficiënte processen hebben, dan keldert je kwaliteit naar beneden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling als je de meest klantvriendelijke glaszetter van Utrecht en wijde omgeving wil zijn. Onze glasmonteurs zijn onze ambassadeurs. En daar zijn we hartstikke trots op.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de klantvriendelijkste glaszetter van Utrecht en wijde omgeving? Op zoek naar een glaszetter die transparant is in zijn processen, je de inzichten geeft om je doelstellingen te behalen en je taken uit handen neemt? Neem contact met ons op via mail of bel naar 030 231 06 94. We leren je graag kennen.