Vacuümglas

Bij ALL-IN GLAS streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke glasoplossingen te bieden. Onze glasoplossingen variëren van dubbel glas tot de meest geavanceerde isolerende opties. Eén van de meest veelbelovende technologieën op dit gebied is vacuümglas. Dit type glas biedt uitstekende isolatie-eigenschappen en is een ideale keuze voor zowel woningen als bedrijfspanden die op zoek zijn naar energiebesparing en verbeterd comfort.

Onze isolatieoplossingen zijn zorgvuldig ontworpen voor energiebesparing, geluidsdemping en veiligheid. Bij ALL-IN GLAS is glas niet alleen functioneel, maar draagt het ook bij aan de uitstraling van een woning of bedrijfspand.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas (isolerend glas) bestaat uit twee glasplaten met daartussen een microscopische vacuümruimte. Deze vacuümruimte, meestal enkele micrometers dik, fungeert als een krachtige barrière tegen warmteoverdracht en geluidsoverlast minimaliseert. Hierdoor biedt het superieure thermische isolatie en geluidsdemping. Het concept is vergelijkbaar met een thermosfles, waarbij een vacuüm wordt gebruikt om warmteoverdracht te minimaliseren.

In tegenstelling tot dubbelglas of zelfs triple glas, biedt vacuümglas een veel hogere isolatiewaarde met een dunnere constructie. Hierdoor behoudt je huis of kantoor de warmte in de winter en de koelte in de zomer, wat resulteert in een comfortabele temperatuur het hele jaar door. De technologie zorgt voor de beste isolatie, maar wel met een slanker en lichter ontwerp.

Isolatiewaarde (u-waarde) van vacuümglas

Vacuümglas biedt een ongeëvenaarde thermische isolatie en heeft een lagere u-waarde dan enkelglas, dubbelglas of zelfs triple glas. Een lagere u-waarde betekent minder warmteverlies in de winter en betere koeling in de zomer. Met een u-waarde die kan dalen tot 0,4, biedt vacuümglas niet alleen een comfortabelere werk- of leefomgeving, maar resulteert het ook in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.


Voordelen van vacuümglas

  • Betere isolatie
    Vacuümglas biedt een thermische isolatie die beter is dan dubbel of triple glas. Dit komt doordat er bijna geen warmteoverdracht plaatsvindt door de vacuümruimte. Het kan de u-waarde verlagen tot 0,4 W/m²K.

  • Energiebesparing
    Door de superieure isolatie helpt vacuümglas aanzienlijk bij het verminderen van het energieverbruik voor verwarming en koeling. Dit resulteert in lagere energierekeningen en een vermindering van de CO2-uitstoot.

  • Geluidsisolatie

De vacuümruimte voorkomt dat geluidsgolven door het glas heen dringen waardoor vacuümglas een uitstekende geluidsisolatie biedt. Hierdoor worden externe omgevingsgeluiden zoals verkeer aanzienlijk verminderd.

  • Dunne constructie
    Een van de meest opvallende kenmerken van vacuümglas is de dunne constructie. Ondanks de hoge isolatiewaarde is vacuümglas zeer dun. Dit maakt het ideaal voor renovaties van historische gebouwen waar de ruimte beperkt is of waar bestaande kozijnen behouden moeten blijven.

  • Veiligheid

Net als triple glas biedt vacuümglas extra veiligheid. Door de sterke constructie is het glas moeilijker te breken, wat de veiligheid van een woning of bedrijfspand verhoogt. Dit vermindert het risico op inbraak en biedt tevens extra bescherming tegen ongevallen waarbij glas zou kunnen breken.

vacuumglas laten plaatsen

Kosten en investering

Hoewel de prijs van vacuümglas hoger kunnen zijn dan die van enkel- of dubbelglas, bespaar op je op de lange termijn. De lagere energie kosten en verbeterde leef- en werkomstandigheden maken het een waardevolle investering. Bovendien zijn er vaak subsidies en fiscale voordelen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, wat de kosten verder kan verlagen. Bij ALL-IN GLAS bieden we heldere prijsindicaties en helpen we je graag bij het aanvragen van subsidies.

Plaatsen van vacuümglas

Vacuümglas is veelzijdig en kan in verschillende situaties worden toegepast. Het is mogelijk om het glas te plaatsen in ramen van woningen, kantoren en commerciële gebouwen. Daarnaast is het ook geschikt voor toepassingen in historische gebouwen (monumenten) waar behoud van de esthetiek belangrijk is.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij ALL-IN GLAS begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die aansluiten bij je specifieke behoeften en wensen. Of je nu de energiekosten wilt verlagen of last hebt van geluidsoverlast, ons team staat klaar om je te adviseren.

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan en ontdek hoe je de woon- of werkomgeving kunt verbeteren.

BEKIJK HOE ANDERE KLANTEN ONZE SERVICE EN KWALITEIT HEBBEN ERVAREN EN GEWAARDEERD.

Dubbel glas van draairaam laten vervangen. Duidelijke offerte. Goede communicatie en vriendelijke monteurs die het glas kwamen plaatsen. Alles netjes opgeruimd, ziet er weer strak uit.
Cees H.
08:35 15 Oct 24
Wij zijn erg tevreden met het gehele proces die we zijn doorlopen voor de vervanging van ons raam. Snelle reactie, snelle actie en vriendelijk personeel.
Peter S.
07:55 07 Oct 24
Keurig geplaatst, ook netjes opgeruimd, heel blij mee, vriendelijke hardwerkende mannen.
Mirjam S.
09:51 02 Oct 24
Even snel een keukenglas inzetten? nee, schitterend en secuur handwerk met mooi resultaat en netjes de rommel opgeruimd.
Cor S.
09:31 02 Oct 24
Vakkundige vervanging van 2 ruiten. Snelle en correcte afhandeling.
Leon K.
18:19 23 Sep 24
Glas was snel en professioneel geplaatst. zeer tevevreden over de service van All-in glas
Daniel S.
11:59 23 Sep 24
Goede service i.p.v tussen 12 en 16uur na telefonisch overleg om 9 u s'morgens. Top gedaan mannen.nog een kop koffie aangeboden.
Rob P.
19:02 20 Sep 24
Werkzaamheden weer netjes en snel uitgevoerd. Zelfde glaszetters als bij de vorige klus werken netjes en zijn zeer vriendelijk
William V.
09:07 18 Sep 24
Ik heb 2x gebruik gemaakt van dit bedrijf en het was beide keren top. Zeer klantvriendelijke inmeters en glaszetters.Bedankt heren.
A C.
04:50 16 Sep 24
Meer dan tevreden. Goede service. Mooie kwaliteit. Vriendelijke monteurs.
AR K.
14:49 14 Sep 24
Goed en snel geregeld, de monteur was heel aardig en kundig.
Magnus A.
10:24 13 Sep 24
Easy to contact, quick to respond, good price and quick installation.
Antonia C.
14:41 10 Sep 24
All processes and delivery and installation perfect.
Kees S.
14:42 03 Sep 24
Overall experience was good, there was confusion in what the installation was to be done . Due to that appointment was split in 2 different days.
vishal S.
10:10 28 Aug 24
De monteurs hebben de plaatsing van HR++glas netjes en korrekt gedaan. Wij zijn ook zeer te vrede over het kontakt met ALL IN Glas.
jan R.
07:43 15 Aug 24
Keurig op tijdPlaatsing van het raam in minimale tijd heel netjes uitgevoerd.
Angela De R.
08:11 06 Aug 24
Bij mijn pand is enkel glas vervangen voor HR++ glas in houten kozijnen in een 19e eeuws pand in Amsterdam. De glazenzetters waren erg goed en vriendelijk. Het resultaat is erg mooi geworden. Wel was de communicatie met het kantoor iets minder goed. Zo werd de verkeerde steiger meegeleverd en waren ze vergeten de timmerman in te seinen, waardoor het langer duurde. Al met al, ben ik wel een tevreden klant.
Robert R.
17:15 05 Aug 24
Alleen jammer dat het glas eerst niet paste ,en 3 weken op gewacht,maar de glaszetters zijn snel en vakkundig
carla de M.
11:29 24 Jul 24
Ik ben zeer tevreden over dit bedrijf. Telefonisch altijd goed bereikbaar, de glaszetters zijn sympathieke harde werkers die ook goed de rommel achter zich opruimen. Ze leveren gewoon goed werk!
Margreet P.
16:26 22 Jul 24
Snel en vriendelijk geholpen met het glas van onze schuurdeur!
Mark van der M.
15:50 18 Jul 24
We zijn blij met het nieuwe glas! Zeer vakkundige medewerkers. Alles is netjes in orde gemaakt en opgelost.
Lilian S.
15:34 18 Jul 24
Goede service, netjes opgeleverd!👍👍
Wilma H.
15:47 16 Jul 24
netjes afgewerkt door vriendelijke man. Goede voormeldingen t.o.a. vooraf. Ben zeer tevreden.
Bob B.
09:34 10 Jul 24
Alles snel en online geregeld en netjes afgeleverd.
Mieke de R.
15:15 09 Jul 24

Veelgestelde vragen over vacuümglas 

Wat is de isolatiewaarde van vacuümglas?

Vacuümglas heeft een zeer lage U-waarde, vergelijkbaar met die van triple glas, maar met een veel dunner profiel. Met een u-waarde die kan dalen tot 0,4, biedt vacuümglas niet alleen een comfortabelere werk- of leefomgeving, maar resulteert het ook in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Is vacuümglas beter dan triple glas?

Vacuümglas biedt een thermische isolatie die beter is dan dubbel of triple glas. Dit komt doordat er bijna geen warmteoverdracht plaatsvindt door de vacuümruimte. Het kan de u-waarde verlagen tot 0,4 W/m²K.