Triple glas

Bij ALL-IN GLAS willen we niets minder dan het beste voor onze klanten. Daarom raden we triple glas aan, ook bekend als driedubbel glas, voor zowel woningen als bedrijfspanden. Deze glasoplossing biedt ongeëvenaarde isolatie, veiligheid en duurzaamheid. Niet alleen is het een waardevolle investering, ook de leef- en werkomgeving zal hierdoor verbeteren.

Wat is triple glas?

Triple glas bestaat uit drie glasplaten met twee isolerende spouwruimtes gevuld met edelgassen zoals argon of krypton. Deze constructie biedt een extra laag isolatie in vergelijking met dubbel glas, waardoor het warmteverlies en geluidsoverlast aanzienlijk vermindert. De dubbele spouwruimtes fungeren als thermische barrières, zodat een huis of kantoorpand het hele jaar door een comfortabele temperatuur behoudt.


Voordelen van triple glas

Triple glas bestaat uit drie glasplaten met twee isolerende spouwruimtes gevuld met edelgassen zoals argon of krypton. Deze constructie biedt een extra laag isolatie in vergelijking met dubbel glas, waardoor het warmteverlies en geluidsoverlast aanzienlijk vermindert. De dubbele spouwruimtes fungeren als thermische barrières, zodat een huis of kantoorpand het hele jaar door een comfortabele temperatuur behoudt.

  • Betere isolatie
    Triple glas biedt ongeëvenaarde thermische isolatie, waardoor de U-waarde (maat voor warmteverlies) aanzienlijk wordt verlaagd. Dit betekent minder warmteverlies in de winter en minder koelverbruik in de zomer. Hierdoor heb je lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

  • Geluiddemping
    In een drukke omgeving kan geluidsoverlast stress veroorzaken. Driedubbel glas zorgt voor uitstekende geluidsisolatie, waardoor het geluid van verkeer en andere bronnen wordt geminimaliseerd. Dit creëert een rustige leef- of werkomgeving.

  • Veiligheid
    Dankzij de extra glaslaag biedt triple glas meer veiligheid. Driedubbel glas is moeilijker te breken dan enkel- of dubbelglas, wat je woning of bedrijfspand minder inbraakgevoelig maakt. Daarnaast biedt het extra bescherming tegen ongevallen waarbij glas kan breken, omdat het glas minder snel versplintert.

  • Minder condensatie
    Door de isolatie-eigenschappen van triple glas wordt condensatie op de ramen aanzienlijk verminderd. Dit helpt schimmelgroei en vochtproblemen in je woning of bedrijfspand te voorkomen, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

  • Milieuvriendelijkheid
    Driedubbel glas draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot door de verbeterde energie-efficiëntie. Door minder energie te verbruiken voor verwarming en koeling, help je het milieu te beschermen en voldoe je aan de steeds strengere energienormen.


Isolatie waarde van triple glas

De isolatiewaarde van triple glas is veel hoger dan die van enkel- en dubbelglas. Met drie glaslagen en twee met edelgas gevulde spouwruimtes heeft triple glas een extreem lage U-waarde tussen de 0,6 en 0,8. Ter vergelijking: dubbel glas heeft een U-waarde van ongeveer 1,1 en enkel glas zelfs boven de 5,0.

Een lagere U-waarde betekent betere isolatie, waardoor warmte beter binnen blijft in de winter en koelte in de zomer. Dit maakt triple glas de ideale keuze voor energiezuinige woningen en gebouwen.

Kosten van triple glas

Hoewel de kosten van driedubbel glas hoger zijn dan die van enkel- of dubbelglas, betaalt deze investering zich snel terug door energiebesparingen en verhoogd wooncomfort. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ramen, het type frame, en eventuele extra’s zoals speciale coatings of geluidsisolerende eigenschappen.

Hoewel de begininvestering hoger is, profiteer je op de lange termijn van lagere energierekeningen en een hogere waarde van je woning of bedrijfspand. Bovendien zijn er vaak subsidies en fiscale voordelen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, die de kosten verder kunnen verlagen. Bij ALL-IN GLAS bieden we transparante prijsindicaties en helpen we je graag bij het aanvragen van eventuele subsidies om de kosten van triple glas te minimaliseren.

Vrijblijvende offerte op maat

Ben je geïnteresseerd in de voordelen van triple glas? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij ALL-IN GLAS en ontdek hoe we je kunnen helpen de woon- of werkomgeving te verbeteren.

BEKIJK HOE ANDERE KLANTEN ONZE SERVICE EN KWALITEIT HEBBEN ERVAREN EN GEWAARDEERD.

Dubbel glas van draairaam laten vervangen. Duidelijke offerte. Goede communicatie en vriendelijke monteurs die het glas kwamen plaatsen. Alles netjes opgeruimd, ziet er weer strak uit.
Cees H.
08:35 15 Oct 24
Wij zijn erg tevreden met het gehele proces die we zijn doorlopen voor de vervanging van ons raam. Snelle reactie, snelle actie en vriendelijk personeel.
Peter S.
07:55 07 Oct 24
Keurig geplaatst, ook netjes opgeruimd, heel blij mee, vriendelijke hardwerkende mannen.
Mirjam S.
09:51 02 Oct 24
Even snel een keukenglas inzetten? nee, schitterend en secuur handwerk met mooi resultaat en netjes de rommel opgeruimd.
Cor S.
09:31 02 Oct 24
Vakkundige vervanging van 2 ruiten. Snelle en correcte afhandeling.
Leon K.
18:19 23 Sep 24
Glas was snel en professioneel geplaatst. zeer tevevreden over de service van All-in glas
Daniel S.
11:59 23 Sep 24
Goede service i.p.v tussen 12 en 16uur na telefonisch overleg om 9 u s'morgens. Top gedaan mannen.nog een kop koffie aangeboden.
Rob P.
19:02 20 Sep 24
Werkzaamheden weer netjes en snel uitgevoerd. Zelfde glaszetters als bij de vorige klus werken netjes en zijn zeer vriendelijk
William V.
09:07 18 Sep 24
Ik heb 2x gebruik gemaakt van dit bedrijf en het was beide keren top. Zeer klantvriendelijke inmeters en glaszetters.Bedankt heren.
A C.
04:50 16 Sep 24
Meer dan tevreden. Goede service. Mooie kwaliteit. Vriendelijke monteurs.
AR K.
14:49 14 Sep 24
Goed en snel geregeld, de monteur was heel aardig en kundig.
Magnus A.
10:24 13 Sep 24
Easy to contact, quick to respond, good price and quick installation.
Antonia C.
14:41 10 Sep 24
All processes and delivery and installation perfect.
Kees S.
14:42 03 Sep 24
Overall experience was good, there was confusion in what the installation was to be done . Due to that appointment was split in 2 different days.
vishal S.
10:10 28 Aug 24
De monteurs hebben de plaatsing van HR++glas netjes en korrekt gedaan. Wij zijn ook zeer te vrede over het kontakt met ALL IN Glas.
jan R.
07:43 15 Aug 24
Keurig op tijdPlaatsing van het raam in minimale tijd heel netjes uitgevoerd.
Angela De R.
08:11 06 Aug 24
Bij mijn pand is enkel glas vervangen voor HR++ glas in houten kozijnen in een 19e eeuws pand in Amsterdam. De glazenzetters waren erg goed en vriendelijk. Het resultaat is erg mooi geworden. Wel was de communicatie met het kantoor iets minder goed. Zo werd de verkeerde steiger meegeleverd en waren ze vergeten de timmerman in te seinen, waardoor het langer duurde. Al met al, ben ik wel een tevreden klant.
Robert R.
17:15 05 Aug 24
Alleen jammer dat het glas eerst niet paste ,en 3 weken op gewacht,maar de glaszetters zijn snel en vakkundig
carla de M.
11:29 24 Jul 24
Ik ben zeer tevreden over dit bedrijf. Telefonisch altijd goed bereikbaar, de glaszetters zijn sympathieke harde werkers die ook goed de rommel achter zich opruimen. Ze leveren gewoon goed werk!
Margreet P.
16:26 22 Jul 24
Snel en vriendelijk geholpen met het glas van onze schuurdeur!
Mark van der M.
15:50 18 Jul 24
We zijn blij met het nieuwe glas! Zeer vakkundige medewerkers. Alles is netjes in orde gemaakt en opgelost.
Lilian S.
15:34 18 Jul 24
Goede service, netjes opgeleverd!👍👍
Wilma H.
15:47 16 Jul 24
netjes afgewerkt door vriendelijke man. Goede voormeldingen t.o.a. vooraf. Ben zeer tevreden.
Bob B.
09:34 10 Jul 24
Alles snel en online geregeld en netjes afgeleverd.
Mieke de R.
15:15 09 Jul 24

Veelgestelde vragen over triple glas

Hoe dik moet een kozijn zijn voor triple glas?

De dikte van een kozijn voor triple glas moet doorgaans groter zijn dan voor dubbel glas om het zwaardere en dikkere glas te kunnen dragen. Voor triple glas heb je meestal kozijnen nodig met een sponningdiepte van minimaal 70 tot 90 millimeter. De exacte dikte kan variëren afhankelijk van de dikte van het triple glas zelf, dat vaak tussen de 36 en 44 millimeter dik is.

Wat zijn de nadelen van triple glas?

Nadelen van triple glas zijn onder andere de hogere kosten, het zwaardere gewicht, en dat het dikkere kozijnen vereist. Hoewel de kosten van driedubbel glas hoger zijn dan die van enkel- of dubbelglas, betaalt deze investering zich snel terug door energiebesparingen en verhoogd wooncomfort.

Wat is de U-waarde van triple glas?

De U-waarde (isolatiewaarde) van triple glas ligt tussen de 0,6 en 0,8 W/m²K. Ter vergelijking: dubbel glas heeft een U-waarde van ongeveer 1,1 en enkel glas zelfs boven de 5,0.

Is triple glas beter dan HR++?

Triple glas is beter dan HR++-glas als het gaat om isolatie en energie-efficiëntie. Triple glas heeft een lagere U-waarde, wat betekent dat het beter isoleert en minder warmte verliest. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat, vooral in koudere periodes. Daarnaast biedt triple glas betere geluidsisolatie, wat het aangenamer maakt in lawaaierige omgevingen.

Is triple glas zonwerend?

Triple glas op zichzelf is niet automatisch zonwerend. Zonweringseigenschappen worden bepaald door speciale coatings die op het glas worden aangebracht, zoals een zonwerende coating of een laag metaaloxide. Als je triple glas met zonwerende eigenschappen wilt, moet je specifiek kiezen voor triple glas dat voorzien is van zo’n zonwerende coating.