Glas

SOORTEN ISOLERENDE BEGLAZING

Isolerende beglazing is tegenwoordig in veel soorten en varianten beschikbaar met elk hun eigen prestaties en eigenschappen. Indien u isolerende beglazing wilt aanschaffen of al heeft gekocht, dan is het verstandig de informatie in deze brochure goed door te lezen zodat u optimaal profijt heeft van uw beglazing.

1. Isolerend dubbelglas 

Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht

2. Hoog-Rendements isolerend dubbelglas

Hoog-Rendements isolerend dubbelglas heeft een tot wel 3x betere warmte-isolatie dan isolerend dubbelglas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne warmte reflecterende coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon of krypton.

3. Hoog-Rendements drievoudig isolatieglas

Drievoudig isolatieglas, ook wel “Triple beglazing” genoemd, heeft een betere isolerende werking dan Hoog-Rendements isolerend dubbelglas en heeft een tot wel 5x betere warmte- isolatie dan gewoon isolerend dubbelglas.

 Het bestaat uit drie glasbladen die door twee afstandhouders van elkaar worden gehouden. Op twee glasbladen is aan de spouwzijde van het glas een heel dunne warmte reflecterende coating aangebracht en beide spouwen zijn gevuld met speciaal gas. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon of krypton.
 

4. Hoog-Rendements isolerend monumentenglas

Speciaal voor renovatie en als vervanging voor glas in bestaande kozijnen waar geen ruimte is voor Hoog-Rendements isolerend dubbelglas, kan Hoog-Rendements isolerend monumentenglas een uitkomst bieden. Dit is isolerend dubbelglas waarbij gebruik wordt gemaakt van extra dunne glasbladen en een extra dunne spouw. Op één glasblad is aan de spouwzijde een heel dunne warmte reflecterende coating aangebracht. Doordat de spouw is gevuld met een speciaal gas kan de beglazing een warmte-isolatie behalen vergelijkbaar met die van dubbelglas of Hoog-Rendements isolerend dubbelglas.

 

Wat u moet weten over isolerende beglazing

Veel varianten Binnen al deze soorten zijn er – afhankelijk van de soort – meer of minder varianten beschikbaar. Het aantal glasproducten waarmee warmte kan worden geïsoleerd is daarmee zeer omvangrijk geworden. Ook worden diverse producten nog steeds doorontwikkeld waardoor de warmte-isolerende prestaties verbeteren.

Daar komt bij dat het glas ook andere prestatie-eigenschappen kan combineren zoals bijvoorbeeld (letsel-) veiligheid, inbraakwering, geluidswering, zonwering, brandwering etc. De opbouw van het isolerende glas kan daardoor weer anders zijn dan de ‘standaard’- uitvoering voor de warmte-isolatie. De mate van warmte-isolatie Het warmteverlies door glas wordt uitgedrukt met de isolatiewaarde welke aangeduid wordt als de Ug-waarde in W/m²K. Dus hoe lager de Ug-waarde, hoe lager het warmteverlies door het glas en hoe hoger de warmte isolerende werking van het glas is. Enkelglas heeft een hoge Ug-waarde van 5,8 W/m2K. Drievoudig isolerend glas kan zelfs een Ug-waarde van 0,5 W/m2K behalen en isoleert daarmee 10x beter dan enkelglas. De Ug-waarde van het glas is dus de belangrijkste waarde bij de keuze van de beglazing als het gaat om warmte-isolatie. Isolerende beglazing kent velen varianten, merken en namen.

Er wordt ook nog vaak gesproken over HR+, HR++ of zelfs HR+++ beglazing, echter het gebruik van deze aanduidingen is niet wettelijk vastgelegd. De bepaling van de Ug-waarde is wel wettelijk vastgelegd en moet voor iedere leverancier op eenzelfde wijze worden opgegeven. Om de prestatie van producten goed te kunnen vergelijken is het verstandig vooral naar de Ug-waarde te kijken.


Keuzefactoren

De verschillende soorten isolerende beglazing hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Ook de prijzen van deze producten lopen sterk uiteen. Maar naast de isolerende werking en de prijs zijn nog meer zaken van belang. Bijvoorbeeld bij de vervanging van bestaande beglazing door nieuwe isolerende beglazing is ook de kwaliteit en de maatvoering van het bestaande kozijn belangrijk.

Niet elk kozijn is geschikt voor bijvoorbeeld (Hoog-Rendements) isolerend dubbelglas of drievoudig isolerend glas en zou daarom aangepast of vervangen moeten worden. Bij nieuwbouw kan hiermee vanzelfsprekend al direct rekening worden gehouden. Een lagere Ug-waarde betekent in ieder geval lagere stookkosten. Daarbij opgemerkt dat de kostenbesparing bij vervanging van enkelglas door Hoog-Rendements isolerend dubbelglas fors kan zijn, maar dat het weinig zal uitmaken of het nieuwe glas een Ug-waarde heeft van 1,1 of van 1,0 W/m2K.

Garantie

Vrijwel alle fabrikanten van isolerende beglazing geven garantie. De meest voorkomende garantie is de 10-jaars garantie op isolerende beglazing. Dit betreft de garantie van de fabrikant van het glas voor de isolerende werking van de beglazing, dat de beglazing niet “lek” raakt en dat het doorzicht behouden blijft. Aan garanties zijn vaak voorwaarden verbonden. Naast de voorwaarden met betrekking tot de plaatsing en de samenstelling van de beglazing, is ook de verplichting van goed onderhoud door de eigenaar van belang.

Het plaatsen van beglazing Om de kwaliteit van isolerende beglazing te garanderen en de eigenschappen tot hun recht te laten komen, moet de beglazing op de juiste wijze worden geplaatst. In Nederland bestaan hier normen en praktijkrichtlijnen voor. In de meeste gevallen vindt u die in de garantievoorwaarden van de fabrikant van het glas. Voor het plaatsen van de beglazing is dus deskundigheid en vakmanschap nodig. Het advies is dit bij voorkeur door een professionele glaszetter of montagebedrijf aangesloten bij OnderhoudNL of Vakgroep Glas van Bouwend Nederland te laten verzorgen. Vraag uw glasspecialist aangesloten bij Vakgroep Glas of OnderhoudNL naar de mogelijkheden in uw situatie en laat u door deze vakman adviseren, ook als het gaat om de combinatie met andere genoemde eigenschappen.
 

Normen en praktijkrichtlijnen

Voor het onderhoud van diverse soorten isolerende beglazing zijn normen en praktijkrichtlijnen opgesteld. Voor u is het belangrijk dat het schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers (afdichting tussen de beglazing en het kozijn) in goede staat blijven en eventueel aanwezige beluchtingsgaten (openingen aan de buitenkant van het kozijn) en de ruimten onder de glaslatten schoon en open blijven. Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade aan uw beglazing. Geadviseerd wordt het glas en kozijn het eerste jaar na plaatsing te inspecteren en vervolgens eens in de drie jaar het kozijn inclusief schilderwerk, de kit en/of de beglazingsrubbers te (laten) controleren op eventuele gebreken. Zo kunt u tijdig onderhoud of herstelwerkzaamheden (laten) uitvoeren.
 

Onderhoud

Vanaf het moment dat de beglazing is geplaatst, bent u (opdrachtgever) verantwoordelijk voor het goed onderhouden hiervan. Zo heeft u niet alleen langer plezier van uw isolerende beglazing, maar houdt u ook recht op garantie.

Productiefout in de beglazing

Wanneer het om een productiefout gaat die onder de garantievoorwaarden van de beglazing valt, zal de fabrikant een nieuwe ruit leveren aan de glaszetter of het montagebedrijf inclusief een vaste vergoeding als bijdrage voor de herplaatsingskosten. Dit is ook vooraf aangegeven in de garantievoorwaarden. In veel gevallen is deze vergoeding niet kostendekkend. De extra kosten voor het vervangen van de beglazing door de glaszetter of het montagebedrijf komen voor uw rekening. Belangrijk is wel dat dit van tevoren is vastgelegd in de overeenkomst en/of garantiebepalingen.

Plaatsingsfout

Als degene die de beglazing heeft geplaatst een fout heeft gemaakt waardoor de beglazing binnen de garantietermijn defect raakt, is diegene volledig aansprakelijk. Zowel de vervangende beglazing als het plaatsten van de beglazing komen dan voor zijn rekening.

Onvoldoende onderhoud en veranderingen Wanneer er onvoldoende onderhoud is gepleegd en dit aanwijsbaar de oorzaak is van de schade aan de isolerende beglazing, dan zijn de kosten voor de vervangende beglazing en het plaatsen daarvan voor uw eigen rekening. Ook bij veranderingen of wijzigingen aan de beglazing die de oorzaak zijn van eventuele schade bent u verantwoordelijk voor alle kosten.

 

 

dubbelglas vervangen utrecht
dubbelglas vervangen utrecht
erkend glaszetter utrecht

Bekijk hoe andere klanten onze service en kwaliteit hebben ervaren en gewaardeerd.

Echte vaklieden aan het werk, enorm nauwgezet en vakkundig. Me happy !
Peter B.
17:08 21 Oct 24
Zeer snelle service, vriendelijke mensen. Goed overleg .Wat ik ook erg belangrijk en fijn vond is dat ze telefonisch benaderbaar zijn, waardoor je ook meteen weet waar je aan toe bent.
Githa de B.
06:16 19 Oct 24
Dubbel glas van draairaam laten vervangen. Duidelijke offerte. Goede communicatie en vriendelijke monteurs die het glas kwamen plaatsen. Alles netjes opgeruimd, ziet er weer strak uit.
Cees H.
08:35 15 Oct 24
Wij zijn erg tevreden met het gehele proces die we zijn doorlopen voor de vervanging van ons raam. Snelle reactie, snelle actie en vriendelijk personeel.
Peter S.
07:55 07 Oct 24
Keurig geplaatst, ook netjes opgeruimd, heel blij mee, vriendelijke hardwerkende mannen.
Mirjam S.
09:51 02 Oct 24
Even snel een keukenglas inzetten? nee, schitterend en secuur handwerk met mooi resultaat en netjes de rommel opgeruimd.
Cor S.
09:31 02 Oct 24
Vakkundige vervanging van 2 ruiten. Snelle en correcte afhandeling.
Leon K.
18:19 23 Sep 24
Glas was snel en professioneel geplaatst. zeer tevevreden over de service van All-in glas
Daniel S.
11:59 23 Sep 24
Goede service i.p.v tussen 12 en 16uur na telefonisch overleg om 9 u s'morgens. Top gedaan mannen.nog een kop koffie aangeboden.
Rob P.
19:02 20 Sep 24
Werkzaamheden weer netjes en snel uitgevoerd. Zelfde glaszetters als bij de vorige klus werken netjes en zijn zeer vriendelijk
William V.
09:07 18 Sep 24
Ik heb 2x gebruik gemaakt van dit bedrijf en het was beide keren top. Zeer klantvriendelijke inmeters en glaszetters.Bedankt heren.
A C.
04:50 16 Sep 24
Meer dan tevreden. Goede service. Mooie kwaliteit. Vriendelijke monteurs.
AR K.
14:49 14 Sep 24
Goed en snel geregeld, de monteur was heel aardig en kundig.
Magnus A.
10:24 13 Sep 24
Easy to contact, quick to respond, good price and quick installation.
Antonia C.
14:41 10 Sep 24
All processes and delivery and installation perfect.
Kees S.
14:42 03 Sep 24
Overall experience was good, there was confusion in what the installation was to be done . Due to that appointment was split in 2 different days.
vishal S.
10:10 28 Aug 24
De monteurs hebben de plaatsing van HR++glas netjes en korrekt gedaan. Wij zijn ook zeer te vrede over het kontakt met ALL IN Glas.
jan R.
07:43 15 Aug 24
Keurig op tijdPlaatsing van het raam in minimale tijd heel netjes uitgevoerd.
Angela De R.
08:11 06 Aug 24
Bij mijn pand is enkel glas vervangen voor HR++ glas in houten kozijnen in een 19e eeuws pand in Amsterdam. De glazenzetters waren erg goed en vriendelijk. Het resultaat is erg mooi geworden. Wel was de communicatie met het kantoor iets minder goed. Zo werd de verkeerde steiger meegeleverd en waren ze vergeten de timmerman in te seinen, waardoor het langer duurde. Al met al, ben ik wel een tevreden klant.
Robert R.
17:15 05 Aug 24
Alleen jammer dat het glas eerst niet paste ,en 3 weken op gewacht,maar de glaszetters zijn snel en vakkundig
carla de M.
11:29 24 Jul 24
Ik ben zeer tevreden over dit bedrijf. Telefonisch altijd goed bereikbaar, de glaszetters zijn sympathieke harde werkers die ook goed de rommel achter zich opruimen. Ze leveren gewoon goed werk!
Margreet P.
16:26 22 Jul 24
Snel en vriendelijk geholpen met het glas van onze schuurdeur!
Mark van der M.
15:50 18 Jul 24
We zijn blij met het nieuwe glas! Zeer vakkundige medewerkers. Alles is netjes in orde gemaakt en opgelost.
Lilian S.
15:34 18 Jul 24
Goede service, netjes opgeleverd!👍👍
Wilma H.
15:47 16 Jul 24
netjes afgewerkt door vriendelijke man. Goede voormeldingen t.o.a. vooraf. Ben zeer tevreden.
Bob B.
09:34 10 Jul 24